Cantaretul britanic Elton John s-a casatorit, duminica, cu partenerul sau de multi ani David Furnish, intr-o ceremonie organizata la resedinta sa din Windsor, in apropiere de Londra, la noua ani dupa ce acestia au incheiat o uniune civila, transmite AFP.

"Partea legala s-a facut. Urmeaza ceremonia", a scris starul pop pe contul sau de pe platforma online Instagram, sub o fotografie a cuplului zambitor. Ambii purtau costume bleumarin, cu camasi desfacute, roz cu guler alb in cazul lui David Furnish, si bleumarin pentru Elton John.

In fotografie, Elton John, care a anuntat ca va impartasi momente speciale din timpul casatoriei pe reteaua sociala, este asezat langa un birou, alaturi de partenerul sau, cu un stilou in mana si un document in fata. Cantaretul are o verigheta la mana stanga.

Printre alte fotografii publicate pe contul sau de pe platforma Instagram, sub eticheta #ShareTheLove (sa impartasim dragostea, n.r.), se poate vedea si invitatia trimisa rudelor si prietenilor apropiati. Elton John a invitat circa 50 de persoane la nunta, printre care s-au aflat, potrivit presei, Victoria si David Beckham si Elizabeth Hurley.

Pe un fundal de trandafiri rosii, sub un D si un E, initialele prenumelor celor doi miri care au o relatie de 21 de ani, se poate citi "Sir Elton John si David Furnish conteaza pe prezenta dumneavoastra pentru celebrarea casatoriei lor, duminica, 21 decembrie".

O alta fotografie arata doua perechi de pantofi de piele neagra in fata unui semineu aprins.

"Micii purtatori de inele sunt adormiti, iar pantofii lor sunt lustruiti si pregatiti pentru ceremonia de maine"
, a scris, sambata seara, sub aceasta fotografie, cantaretul Elton John care va reveni pe scena, in Marea Britanie, pentru patru concerte in iunie 2015.

Elton John si David Furnish au doi copii, Zachary, in varsta de patru ani, si Elijah, in varsta de doi ani, ambii nascuti de mame surogat.

A treia imagine publicata duminica dimineata arata gradina luxoasei resedinte a cantaretului, vazuta de la o fereastra de la primul etaj. "Buna dimineata! Este o zi minunata sa te casatoresti", scrie sub fotografie.

Citeste si:
Bărbat din Italia infectat cu variola maimuţei, COVID-19 şi SIDA în...
Bărbat din Italia infectat cu...

Elton John, in varsta de 67 de ani, un activist pentru drepturile homosexualilor, profita de noua prevedere legislativa care a legalizat casatoriile gay in Marea Britanie, intrata in vigoare in martie. In Anglia si Tara Galilor, cuplurile care au incheiat deja o uniune civila au fost nevoite sa astepte pana pe 10 decembrie pentru a transforma relatia intr-un mariaj.

Simbol al muzicii pop, cu vanzari de circa 250 de milioane de albume in cei peste 40 de ani de cariera, Elton John a declarat, in luna martie, pentru postul TV american NBC: Sunt foarte mandru de Marea Britanie si de legea pe care am vrut-o din prima zi de cand suntem impreuna".

David Furnish, in varsta de 52 de ani, este producaor si regizor de documentare.

"Posibilitatea de a avea o uniune civila a fost incredibil de progresista pentru toti cei care au militat pentru asta atat de mult timp, in perioada anilor 1950 si 1960 in Marea Britanie, unde era atat de problematic sa fi homosexual si sa vorbesti despre asta. Era o infractiune", a spus Furnish.

Citeste si:
Avertismentul lui Elton John post-Brexit
Elton John avertizează în...

Cuplul John - Furnish, care isi imparte timpul intre Marea Britanie, Statele Unite si sudul Frantei, a fost unul dintre primele din Marea Britanie care a obtinut o uniune civila, in fata a 650 de invitati, pe 21 decembrie 2005, ziua in care legea intrase in vigoare.

Elton John s-a declarat bisexual in 1976, la inceputul carierei sale, intr-o perioada in care astfel de recunoasteri ale orientarii sexuale erau rare. In 1984, cantaretul s-a casatorit cu o femeie, dar a divortat patru ani mai tarziu. Ulterior si-a recunoscut homosexualitatea si a devenit un aparator al drepturilor homosexualilor si un luptator contra SIDA.

Intr-o cariera de aproape cinci decenii, Elton John a reusit sa vanda peste 250 de milioane de albume in toata lumea si a avut peste 50 de hituri TOP 40, devenind unul dintre cei mai de succes cantareti ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii in anii '70, cu sapte albume consecutive No. 1 in Statele Unite si sase single-uri No. 1. Succesul sau a avut un impact puternic in muzica pop si a condus la cresterea popularitatii pianului in rock'n'roll, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Un tata si-a ucis fiul de 14 ani pentru ca era homosexual
Un tata si-a ucis fiul de 14...

El continua sa fie un simbol al vietii publice si a fost foarte implicat in lupta anti-SIDA, dupa sfarsitul anilor '80. A intrat in Rock and Roll Hall of Fame in 1994 si a fost numit cavaler in 1998.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.