Cineastul Paul Haggis, regizorul filmului "Povesti din L.A./ Crash" (2004), va primi un trofeu pentru intreaga cariera la gala premiilor decernate de Sindicatul scenaristilor americani - Writers Guild Awards - din 2015, informeaza contactmusic.com.

Cineastul canadian, recompensat cu doua premii Oscar in 2006, in calitate de producator si de scenarist al filmului "Crash", va primi acest premiu onorific, Ian McClellan Hunter Award, din mainile colegului sau de breasla regizorul si producatorul de film Edward Zwick, intr-o ceremonie care va avea loc la New York, in luna februarie.

Intr-un comunicat de presa, Michael Winship, presedintele Sindicatului scenaristilor americani, a declarat: "Intr-o cariera care a evoluat de la episoade de televiziune la filme majore pentru marele ecran si intr-o vreme in care nevoia de dialog national este mai mare ca oricand, in privinta unor teme dificile precum razboiul si identitatea rasiala, Paul Haggis a provocat publicul sa infrunte realitatile unei Americi contemporane, in care conflictul este un fapt de viata, iar cautarea unei solutii pare sa fie o sarcina fara sfarsit".

"Ii onoram onestitatea, inteligenta si creativitatea, acordandu-i in acest an Ian McClellan Hunter Award", a adaugat el.

Printre cineastii recompensati in trecut cu acest trofeu prestigios se afla nume mari de la Hollywood, precum David Simon, Frank Gilroy, Nora Ephron si Walter Bernstein.

Gala Writers Guild Awards 2015, care onoreaza excelenta scenariilor de film si televiziune, va avea loc simultan la Los Angeles si New York pe 14 februarie, scrie MEDIAFAX.

In afara dublei sale victorii de la premiile Oscar din 2006, pentru filmul "Crash", Paul Haggis a fost nominalizat in acelasi an si la categoria "cel mai bun regizor". El a primit alte doua nominalizari la categoria "cel mai bun scenariu" cu filmele "O fata de milioane/ Million Dollar Baby" si "Scrisori din Iwo Jima/ Letters from Iwo Jima". Paul Haggis a scris scenariile pentru alte cateva filme celebre, precum "Steaguri pline de glorie/ Flags of Our Fathers" (2006), "Casino Royale" (2006), "In valea terebintilor/ In the Valley of Elah" (2007) - film pe care l-a si regizat - si "007: Partea lui de consolare/ Quantum of Solace" (2008).

Citeste si:
Will Smith a demisionat de la Academia Oscarurilor, după ce l-a...
Will Smith a demisionat de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.