Amal Clooney, sotia actorului George Clooney, a fost desemnata cea mai fascinanta persoana din lume pe anul 2014, a anuntat, luni, celebra prezentatoare de televiziune americana Barbara Walters, citata de usatoday.com.

Amal Clooney, fosta Alamuddin, este o avocata de origine libaneza specializata in drepturile omului. Amal Alamuddin si actorul american George Clooney s-au casatorit in acest an in luna septembrie.

Barbara Walters, autoarea acestei liste anuale, spune ca nunta celor doi a fost "perfecta". Potrivit ABC News, prezentatoarea americana a laudat mai ales palaria si rochia de mireasa purtate de Amal Clooney, care au fost create de designerul Oscar de la Renta.

Pe lista celor mai fascinanti 10 oameni din lume din 2014 se mai afla Taylor Swift, Michael Strahan, David Koch, Oprah Winfrey, Elon Musk, George R.R. Martin, Chelsea Handler, Neil Patrick Harris si Scarlett Johansson.

In luna mai, jurnalista Barbara Walters, prima femeie din lume care a prezentat un buletin informativ de seara la un post de televiziune, s-a retras din activitate, punand astfel capat unei cariere prestigioase care s-a intins pe durata a 53 de ani.

Barbara Walters, care a intervievat pe parcursul carierei sale cateva sute de vedete din showbiz si personalitati din alte domenii, a devenit, in 1976, prima femeie din lume care a prezentat un buletin informativ de seara la o televiziune.

Si-a inceput cariera in 1961, la NBC, unde era coprezentatoare a emisiunii matinale "Today", inainte de a se alatura echipei de la ABC in 1976. Pentru aceasta televiziune a fost coprezentatoare a emisiunii "20/20" si a lansat apoi "The View", in 1997.

De-a lungul anilor, Barbara Walters a realizat peste 800 de interviuri, inclusiv cu personalitati politice precum Fidel Castro, Anwar Sadat, Menahem Beghin, Boris Eltin, Bashar al-Assad si toti presedintii si primele doamne din Statele Unite ale Americii, incepand cu administratia Richard Nixon si pana in prezent.

Margaret Thatcher, Indira Gandhi, Vladimir Putin, Saddam Hussein, dar si Katharine Hepburn, Anna Wintour, Michael Jackson, Harrison Ford, Tom Cruise si Angelina Jolie s-au aflat, de asemenea, pe lunga lista de celebritati intervievate de Barbara Walters, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Copilul unei jurnaliste a intrerupt transmisiunea in direct a mamei
Copilul unei jurnaliste si-a...

Cea mai mare audienta din palmaresul Barbarei Walters ramane cea inregistrata in 1999, cand jurnalista a intervievat-o pe Monica Lewinsky, cu privire la relatia pe care aceasta a avut-o cu fostul presedinte al SUA Bill Clinton: 74 de milioane de telespectatori au urmarit acest interviu exclusiv acordat Barbarei Walters.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.