Cantaretul american Bob Dylan, al carui nou album va fi lansat la inceputul lunii februarie 2015, va interpreta pe acest disc 10 piese clasice facute celebre de Frank Sinatra in anii 1940, informeaza AFP.

"Shadows in the Night", al 36-lea album al neobositului Bob Dylan, in varsta de 73 de ani, va include si single-ul "Autumn Leaves", care reprezinta versiunea engleza a celebrei piese franceze "Les Feuilles mortes", de Jacques Prévert si Vladimir Cosma, potrivit set list-ului dat publicitatii marti de casa de discuri Columbia/Sony.

Albumul va fi lansat pe 2 februarie in tarile din Uniunea Europeana si pe 3 februarie in America de Nord.

"Imi doream sa fac un astfel de disc de multa vreme, dar nu am avut niciodata curajul sa abordez aceste aranjamente complicate cu 30 de instrumente si sa le adaptez pentru un grup cu cinci instrumente", a declarat Bob Dylan intr-un comunicat.

Starul american spune ca a mizat pe o productie minimala, fara casti, cabine de inregistrare pentru voci auxiliare si alte dispozitive muzicale din studiourile de inregistrari. Bob Dylan considera ca aceste cantece din anii 1940 au fost "ingropate" de coverurile lor succesive si ca au nevoie "sa fie scoase din mormant si readuse la lumina zilei".

In afara de "Les Feuilles mortes", cantec interpretat printre altii si de Yves Montand si Edith Piaf si caruia Serge Gainsbourg i-a adus un omagiu cu piesa "Chanson de Prévert", albumul contine un cover deja lansat in luna mai de Bob Dylan, "Full Moon and Empty Arms". Acest cantec, interpretat anterior de Frank Sinatra in 1945, are la baza o compozitie pentru pian de Serghei Rahmaninov, scrie MEDIAFAX.

Albumul contine si alte piese clasice interpretate deja de Frank Sinatra, precum "Why Try to Change Me Now?" si "Some Enchanted Evening".

Cel mai recent album de studio inregistrat de Bob Dylan, "Tempest", dateaza din 2012 si relateaza, in piesa care a dat titlul discului, un cantec cu o durata de 14 minute, naufragiul transatlanticului Titanic, pe ritmuri muzicale irlandeze.

Luna trecuta a fost lansat pe piata un box set de sase CD-uri care contin integralitatea celor 138 de cantece pe care Bob Dylan le-a intregistrat alaturi de grupul sau The Band in timpul celebrelor sesiuni de inregistrari "The Basement Tapes" in 1967, care au generat vreme de 45 de ani numeroase speculatii in randul fanilor artistului american.

Citeste si:
Cei cinci pasageri ai submersibilului Titan au decedat
Cei cinci pasageri ai...

Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului al XX-lea, fiind un simbol al inovatiei in muzica si cultura, primul artist care a imbinat muzica populara cu ambitiile intelectuale.

Bob Dylan a castigat numeroase distinctii de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un Oscar si un Glob de Aur. A fost introdus in Rock and Roll Hall of Fame, in anul 2000 a primit Polar Music Prize, iar, in 2012, presedintele american Barack Obama i-a decernat Medalia pentru Libertate (Medal of Freedom).

Revista Rolling Stone l-a clasat pe Bob Dylan pe locul al doilea in topul celor mai mari 100 de artisti realizat in anul 2011 si pe locul al saptelea in clasamentul celor 100 cei mai importanti muzicieni alcatuit in 2008.

In iunie, Bob Dylan a concertat la Bucuresti, in cadrul turneului mondial "Never Ending Tour".

Citeste si:
Bob Dylan și-a vândut toate drepturile de autor
Bob Dylan și-a vândut toate...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.