Un scurtmetraj horror al unui regizor polonez, prezentand un caine purtand un costum de tarantula, este cel mai in voga videoclip de pe Youtube in 2014, potrivit unui anunt facut de Google, care detine platforma de partajare de clipuri video, informeaza bbc.com.

Videoclipul muzical "Dark Horse", al cantaretei americane Katy Perry, este cel mai popular clip publicat in 2014, cu 717 milioane de vizualizari.

Platforma de socializare online Facebook a inregistrat peste trei miliarde de interactiuni privind Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia (CM 2014), desfasurat in aceasta vara.

CM 2014 a fost "cel mai discutat eveniment" pe platforma Facebook, de cand compania a inceput sa masoare discutiile despre evenimente, cu peste 350 de milioane de persoane publicand materiale despre campionatul de fotbal, a anuntat compania lui Mark Zuckerberg.

Alegerile prezidentiale din Brazilia au fost, de asemenea, un eveniment foarte discutat pe reteaua de socializare, cu 674 de milioane de interactiuni inregistrate, cu 48 de milioane de utilizatori care au publicat mesaje despre campania electorala.

In Marea Britanie, evenimentul cel mai discutat pe Facebook a fost referendumul privind independenta Scotiei, cu 3,3 milioane de interactiuni inregistrate doar in ziua votului, pe 18 septembrie.

Cele mai populare jocuri de pe platforma Facebook au fost Bubble Witch 2 Saga si Candy Crush Soda Saga.

De asemenea, atractia turistica din Marea Britanie pe care utilizatorii Facebook au publicat-o cel mai des pe conturile lor, folosind optiunea "check in" (publicare a locului geografic in care un utilizator se afla, n.r.) a fost studioul Warner Bros. de la Londra, unde este organizat un traseu turistic privind filmele seriei "Harry Potter", scrie MEDIAFAX.

Google a publicat liste cu cele mai urmarite materiale de pe Youtube intr-un articol pe blogul oficial.

Felix Kjellberg, cunoscut pe internet ca Pewdiepie, un suedez care ofera recenzii pentru jocuri video, a obtinut cel mai mare numar de abonati la un canal de pe YouTube, pentru al doilea an la rand, cu peste 32 de milioane de abonati.

Citeste si:
Lansăm ZUnivers. Azi, la 19:00, LIVE pe canalul de YouTube Radio ZU
Lansăm ZUnivers. Azi, la...

"Este o veste buna faptul ca platforme precum YouTube si Facebook ne pot reconecta atat cu cele mai putin calitative, cat si cu cele mai importante forme de continut cultural", a declarat Simon Collister, profesor de comunicare si social media la London College of Communication.

"In ciuda acestui fapt, trebuie sa fim precauti si sa nu ne bazam foarte mult pe aceste platforme. Este in curs o intreaga dezbatere despre algoritmi, in special legat de consumul de stiri, si trebuie sa avem grija sa nu lasam aceste platforme sa ne dicteze ce sa vedem si ce sa nu vedem", a mai spus Simon Collister.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.