Actorul Tom Hanks, cantaretul Sting si actrita de comedie Lily Tomlin au fost premiati, duminica, la Washington, in cadrul galei Kennedy Center Honors, pentru contributia adusa culturii americane in domeniul artelor spectacolului, transmite Reuters.

Balerina Patricia McBride si cantaretul Al Green au fost, de asemenea, premiati in cadrul prestigioasei gale anuale organizate la Washington de municipalitatea capitalei Statelor Unite, ajunsa anul acesta la cea de-a 37-a editie.

Festivitatea a debutat cu un omagiu adus lui Al Green, in varsta de 68 de ani, al carui cantec "Let's stay together", a atras atentia atat din punct de vedere politic, cat si artistic, atunci cand presedintele american Barack Obama a fredonat o parte dintre versurile melodiei la inceputul mandatului sau.

"Am tinut traditia lui (Al Green, n.r.) vie", a glumit Barack Obama, in urma cu peste doi ani, in timpul unei ceremonii sustinute la Casa Alba.

"A cantat bine. A sunat chiar mai bine decat in cazul meu", a declarat Al Green duminica, inaintea galei Kennedy Center Honors, care a cuprins interpretari ale muzicii sale din partea unor artisti ca Usher, Jennifer Hudson si Earth Wind & Fire.

Patricia McBride, in varsta de 72 de ani, care a fost timp de 28 de ani prim-balerina la New York City Ballet, a urmarit spectacolul oferit de cateva dintre elevele sale.

"Cand m-am retras de pe scena, nu m-am uitat inapoi, ci am mers inainte. Imi amintesc de toti anii aceia cu bucurie", a declarat McBride inainte de ceremonie.

Pe de alta parte, Tom Hanks, in varsta de 58 de ani, a reprezentat industria de la Hollywood in cadrul galei Kennedy Center Honors.

Actorul, care a castigat doua premii Oscar pentru rolurile din filmele "Philadelphia" si "Forrest Gump", a glumit declarand ca nu isi are locul in lista de premiati ai serii.

"Nu mi-a venit sa cred ca se va intampla, cand am fost anuntat. Am impresia ca, stiti, este o greseala, pe undeva, in procesul de votare", a declarat Hanks pentru Reuters.

Citeste si:
Will Smith a demisionat de la Academia Oscarurilor, după ce l-a...
Will Smith a demisionat de la...

Regizorul Steven Spielberg si actorul Martin Short i-au adus un omagiu lui Tom Hanks, dupa proiectarea unui montaj video cu extrase dintre cele mai importante roluri ale sale, scrie MEDIAFAX.

Actritele Jane Lynch si Jane Fonda i-au adus omagii lui Lily Tomlin, in varsta de 75 de ani, celebra pentru rolul centralistei Ernestine din show-ul TV "Laugh-In", dar si pentru interpretarile din filme ca "Nashville", din 1975, si "De la noua la cinci/ Nine to Five", din 1980.

Cantaretul Sting, in varsta de 63 de ani, a fost, de asemenea, in centrul atentiei, Lady Gaga, Bruce Springsteen si Bruno Mars interpretand o serie dintre cele mai cunoscute hituri ale rockerului britanic.

"Este ceva sa ai alti oameni care sa-ti cante piesele in timp ce tu nu faci nimic, decat zambesti", a declarat Sting pentru Reuters.

Citeste si:
Ucraina: Washingtonul denunță „crime de război sistemice”. Au fost...
Ucraina: Washingtonul denunță...

Gala de acordare a premiilor Kennedy Center Honors a fost prezentata de vedeta de televiziune Stephen Colbert si va fi difuzata, in Statele Unite ale Americii, de televiziunea CBS, pe 30 decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.