Scriitoarea britanica J. K. Rowling va lansa 12 povesti noi bazate pe celebra franciza literara "Harry Potter", in apropierea sarbatorilor de Craciun, informeaza contactmusic.com.

Scriitoarea a anuntat pe site-ul sau, Pottermore.com, ca, incepand de pe 12 decembrie si pana pe 24 decembrie, va publica in fiecare zi cate o nuvela bazata pe personajele din populara franciza "Harry Potter". De asemenea, intr-una dintre povestile de Craciun vor fi dezvaluite noi informatii despre inamicul lui Harry Potter, Draco Malfoy, precum si retete pentru potiuni. In plus, fanii francizei "Harry Potter" vor avea sansa de a castiga premii, prin rezolvarea unor "ghicitori care rimeaza".

Recent, scriitoarea britanica J. K. Rowling a publicat pe site-ul sau o biografie a personajului Dolores Umbridge din franciza "Harry Potter", o profesoara care adora culoarea roz, are un zambet cald si preda la Scoala de aparare impotriva artelor intunecate. Totodata, alaturi de biografia personajului Dolores Umbridge, J. K. Rowling a publicat alte cinci povestiri scurte pe site-ul Pottermore, inclusiv una despre inchisoarea Azkaban si o alta despre toate persoanele care au detinut functia de ministru al Magiei, scrie MEDIAFAX.

Cartile "Harry Potter" au fost publicate intre anii 1997 si 2007 si au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe in rolul lui Harry, Emma Watson ca Hermione Granger si Rupert Grint ca Ron Weasley. Filmele au avut incasari totale de 2,39 de miliarde de dolari.

In varsta de 49 de ani, J. K. Rowling, care inainte de a-si publica romanele din seria "Harry Potter" era o mama singura ce traia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. Totodata, J.K. Rowling este considerata una dintre cele mai influente femei britanice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.