Johann Strauss Ensemble, sub bagheta dirijorului Russell McGregor, celebreaza 10 ani de concerte sustinute in prezenta publicului din Romania si continua traditia cu un spectacol extraordinar de Craciun, pe 17 decembrie, la Sala Palatului din Bucuresti.

Spectacolul este prezentat in cadrul unui turneu national numit "Best of Vienna - De 10 ani pentru romani", informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Pe 17 decembrie, incepand cu ora 20.00, Sala Palatului din Capitala "va imbraca haine de sarbatoare spre a le darui tuturor romanilor o experienta muzicala de inalta tinuta pe ritmurile vieneze ale dinastiei Strauss".

Un concert aniversar grandios, pentru care Johann Strauss Ensemble si Russell McGregor au pregatit un repertoriu deosebit, presarat cu momente artistice emotionante in interpretarea muzicianului Adrian Naidin si a sopranei Letizia Quinn, prezenti in calitate de invitati speciali, se mai arata in comunicatul citat.

La ceas aniversar, spectatorii se vor putea bucura de sunetul tipic austriac, virtuozitatea, dar si de subtilitatea umorului de calitate, elementele cheie care stau la baza succesului international al acestei orchestre de muzicieni de prim rang. Astfel, vor fi purtati pe valurile "Dunarii Albastre" si vor fi invaluiti de celebrele valsuri vieneze, colinde si cantece de iarna, menite sa aduca un plus de valoare operelor din secolele precedente.

Atractia concertelor sustinute de orchestra austriaca se datoreaza, in mare parte, magnetismului lui Russel McGregor, dirijor si prim-solist, detinator al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore in anul 1697, "sora mai mica" a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. In acompaniamentul sau sub bagheta lui Russel McGregor au performat vedete ale muzicii de opera, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras si Ildiko Raimondi.

Johann Strauss Ensemble este, probabil, cea mai iubita orchestra austriaca de publicul din Romania, potrivit organizatorilor, dovada stand zecile de concerte sustinute cu casa inchisa in turneele traditionale de Craciun pe care le intreprind de 10 ani.

Johann Strauss Ensemble a fost fondata in anul 1985. Membrii orchestrei sunt unii dintre cei mai talentati muzicieni din Austria, multi dintre acestia fiind de nationalitati diferite, dar cu totii colaborand cu orchestre prestigioase din Viena, Linz si Salzburg.

Citeste si:
Culiță Sterp a scăpat de controlul judiciar. Artistul poate susține...
Culiță Sterp a scăpat de...

Biletele pentru concertul "Best of Vienna" sunt disponibile la Sala Palatului, in magazinele Inmedio, Vodafone, Orange, Domo, libraria Eminescu, in reteaua agentiilor Eurolines & Tui Travel Center, precum si online, pe www.bilete.ro, www.bilet.ro, www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.ticketstore.ro si www.ticketnet.ro. Preturile acestora variaza in functie de categoria de loc: IV - 49 de lei, III - 74 de lei, II - 99 de lei, I - 149 de lei, VIP - 199 de lei si Golden VIP - 259 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.