Necrologul actorului Kirk Douglas a fost publicat din greseala pe internet, duminica, de revista People, desi starul american, in varsta de 97 de ani, traieste si se simte foarte bine, informeaza bbc.com.

Cu titlul "DO NOT PUB Kirk Douglas Dies" ("A NU SE PUBLICA - Kirk Douglas a murit"), revista People a publicat din greseala pe site-ul ei un articol, scris in prealabil, sub forma unui omagiu adus actorului american, care va implini varsta de 98 de ani pe 9 decembrie.

Articolul prezinta o serie de detalii despre viata si cariera de peste sase decenii a starului american, inclusiv despre "Van Gogh/ Lust for Life", filmul biografie a pictorului Vincent Van Gogh, scrie MEDIAFAX.

Necrologul, care a generat un val de reactii pe Twitter, a fost retras de pe site-ul revistei People. Nu se stie daca acest articol-tribut, pe care apare data de 29 septembrie, a fost online in ultimele doua luni pe site-ul revistei People sau a fost publicat recent.

"Kirk Douglas, unul dintre putinele staruri de box office autentice, care s-au lansat chiar atunci cand televiziunea cucerea cultura americana in anii de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, a murit TK TK TK. Avea varsta de 97 de ani (Data nasterii 9/12/1916) si avea o stare de sanatate buna, in ciuda faptului ca a suferit un accident vascular cerebral, in 1996, care l-a lasat cu dificultati de vorbire", se afirma in acel necrolog.

Kirk Douglas a jucat in primul sau film in 1946 - un film noir clasic, intitulat "Dragoste ciudata/ The Strange Love of Martha Ivers".

S-a remarcat apoi in filme precum "Gunfight at the O.K. Coral", "Calaretul singuratic/ Lonely Are the Brave" si "Umbra unui urias/ Cast a Giant Shadow".

Pe parcursul carierei sale prestigioase, Kirk Douglas a primit trei nominalizari la premiile Oscar, pentru rolurile interpretate in filmele "Van Gogh/ Lust for Life", "Uratul si frumosul/ The Bad and the Beautiful" si "Champion".

Desi nu a castigat niciodata Oscarul pentru interpretare, a primit din partea Academiei de film americane un premiu onorific, care i-a fost inmanat de Steven Spielberg in 1996.

Publicarea din greseala a necrologului sau a generat un val de reactii in randul internautilor, pe Twitter, care au ironizat eroarea comisa de revista People.

Citeste si:
Greșeala făcută de mulți români de Black Fridday în ceea ce...
Black Friday 2022. Greșeala...

Pentru companiile din mass-media, afirma BBC, scrierea in avans a unor necrologuri pentru diverse personalitati reprezinta un fapt obisnuit.

In 2008, Bloomberg a facut o greseala similara atunci cand a publicat o stire in care anunta decesul lui Steve Jobs, cofondator al grupului Apple, cu trei ani inainte de moartea reala a acestuia, in 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.