Björk va lansa pe 30 martie 2015 o carte, intitulata "Björk: Archives", realizata sub forma unei retrospective a carierei sale.

Potrivit site-ului Consequence Of Sound, volumul va descrie cariera prestigioasa a artistei islandeze, prin intermediul unui amestec de poezie, analiza academica, texte filosofice si fotografii, scrie MEDIAFAX.

Acest proiect editorial a beneficiat de sprijinul deplin al cantaretei si va include contributii ale unor colaboratori ai acesteia, precum artistul vizual Chris Cunningham, regizorul Spike Jonze, poetul islandez Sjón si profesorul de muzicologie Nicola Dibben. Prefata volumului este scrisa de Klaus Biesenbach, curatorul principal de la MoMA, Muzeul de arta moderna din New York.

Cartea "Björk: Archives" va prezenta si fotografii cu unele dintre cele mai spectaculoase tinute de scena purtate de artista islandeza si pictoriale cu aceasta, realizate de Nan Goldin, Juergen Teller, Inez & Vinoodh si Araki. La inceputul acestei saptamani, Björk a lansat filmul "Biophilia Live" pe DVD si Blu-ray. "Biophilia Live" a fost turnat la Alexandra Palace din Londra, cu ocazia concertului final pe care artista islandeza l-a sustinut in turneul ei mondial din 2013.

Arca, producatorul rapperului Kanye West, a anuntat recent ca va produce urmatorul album al cantaretei islandeze. Cel mai recent album de studio al acesteia, "Biophilia", a aparut pe piata in 2011.

Björk este o cantareata, compozitoare, actrita si producatoare muzicala islandeza, considerata drept una dintre cele mai talentate si mai versatile interprete ale generatiei sale. De-a lungul carierei, Björk a lansat opt albume de studio si a compus coloana sonora pentru doua lungmetraje. Cunoscuta pentru vocea ei expresiva, Björk a inclus in muzica ei numeroase influente provenind din stiluri muzicale diferite, precum pop, rock alternativ, jazz, muzica ambientala, muzica electronica, folk si trip-hop, artista islandeza fiind celebra, totodata, pentru costumele excentrice pe care le poarta pe scena si pentru originalitatea videoclipurilor sale. Björk a primit 13 nominalizari la premiile Grammy, o nominalizare la Oscar si alte doua pentru Globurile de Aur. Pentru rolul din lungmetrajul "Dansand cu noaptea/ Dancer in the Dark", regizat de Lars von Trier, artista islandeza a fost nominalizata la Oscar si premiata la Festivalul de Film de la Cannes, in anul 2000.

Citeste si:
Andreea Tonciu, reacție neașteptată când a fost întrebată dacă a...
Andreea Tonciu, reacție...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.