Primul documentar despre viata lui Kurt Cobain realizat cu ajutorul familiei artistului va fi lansat in 2015 de televiziunea HBO, potrivit unui anunt facut de reteaua TV, transmite Reuters.

Filmul, intitulat "Kurt Cobain: Montage of Heck", va fi realizat de Brett Morgen, un regizor nominalizat la premiul Oscar in 1999 pentru documentarul "On the ropes". Documentarul va prezenta viata starului rock prin intermediul unor filme de familie, jurnale si piese muzicale nelansate anterior.

Filmul va fi produs de Universal Pictures International Entertainment Content Group, iar fiica lui Cobain, Frances Bean Cobain, va fi producator executiv al acestei pelicule, scrie MEDIAFAX.

Kurt Cobain s-a sinucis la varsta de 27 de ani, in 1994. Genul de muzica rock foarte distorsionata, care aborda teme precum alienarea sociala, a devenit un simbol al generatiei X a anilor 1990 si a dus la aparitia curentului grunge-rock, pornind din Seattle.

Trupa rock Nirvana a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame in aprilie 2014.

Trupa Nirvana, infiintata de solistul si chitaristul Kurt Cobain si de basistul Krist Novoselic la sfarsitul anilor 1980, a adus muzica grunge in curentul mainstream, fiind considerata formatia emblematica a generatiei X, din anii 1990, cu hituri precum "Smells Like Teen Spirit" and "Come As You Are".

Dupa sinuciderea lui Kurt Cobain, in 1994, la varsta de 27 de ani, formatia s-a destramat, dupa ce a lansat trei albume de studio intr-o cariera de sapte ani, interval in care Nirvana a vandut 75 de milioane de discuri in toata lumea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.