Cantaretul american Bob Dylan si trupa sa de instrumentisti au sustinut, duminica, un concert la care a asistat un singur spectator, Fredrik Wikingsson, o vedeta de televiziune din Suedia care lucreaza la o serie de filme despre experientele solitare la evenimente concepute pentru grupuri mari.

Fredrik Wikingsson se descrie ca un vechi fan al lui Bob Dylan si a insistat mult timp pentru a reusi sa obtina organizarea acestui eveniment special, informeaza AFP. Starul de televiziune a declarat pentru revista Rolling Stone ca a fost atat de nervos inaintea spectacolului, ca nu a putut manca nimic.

"Am zambit atat de mult, ca ziceai ca luasem ecstasy. Ma durea maxilarul dupa atatea ore de zambit la concert, pentru ca nu am incetat sa zambesc", a povestit Wikingsson.

Bob Dylan, care continua la 73 de ani sa sustina concerte, a cantat, duminica seara si in fata unui public traditional, in Philadelphia. Dar concertul privat, sustinut in cadrul Academiei de muzica din Philadelphia, a fost mai special si pentru cantaretul american, care, cu aceasta ocazie, a cantat si piese ale pionierilor genului rock, printre care s-au numarat "Heartbeat" a lui Buddy Holly si "Blueberry Hill" a lui Fats Domino, scrie MEDIAFAX.

Suedezul Fredrik Wikingsson a confirmat pe platforma online Twitter ca inregistrarea experientei solitare a concertului va fi transformata intr-un documentar de 15 minute care va fi publicat, in decembrie, pe platforma de partajare de videoclipuri YouTube.

"Va fi oare, aceasta, marturia unei euforii totale sau, dimpotriva, a unui vid pe care nu-l putem impartasi cu nimeni?"
, a scris suedezul pe pagina de Facebook dedicata proiectului sau si intitulata "Experiment Ensam" ("Experimentand singur", n.r.), despre impactul pe care l-a avut asupra lui faptul ca a stat singur in sala la un concert Bob Dylan.

Wikingsson a marturisit revistei Rolling Stone ca nu a mers la concertul public sustinut de Bob Dylan mai tarziu, in aceeasi seara, la Philadelphia, spunand ca ar fi fost "ciudat" si ca "nimic nu poate depasi" propriul sau concert privat. Suedezul a petrecut seara intr-un club de karaoke, unde a ales cateva melodii de Bob Dylan pe care le-a cantat cu multimea.

Citeste si:
Bob Dylan și-a vândut toate drepturile de autor
Bob Dylan și-a vândut toate...

Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului al XX-lea, fiind un simbol al inovatiei in muzica si cultura, primul artist care a imbinat muzica populara cu ambitiile intelectuale.

Bob Dylan a castigat numeroase distinctii de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un Oscar si un Glob de Aur. A fost introdus in Rock and Roll Hall of Fame, in anul 2000 a primit Polar Music Prize, iar, in 2012, presedintele american Barack Obama i-a decernat Medalia pentru Libertate (Medal of Freedom).

Revista Rolling Stone l-a clasat pe Bob Dylan pe locul al doilea in topul celor mai mari 100 de artisti realizat in anul 2011 si pe locul al saptelea in clasamentul celor 100 cei mai importanti muzicieni, alcatuit in 2008.

In iunie, Bob Dylan a concertat la Bucuresti, in cadrul turneului mondial "Never Ending Tour".

Citeste si:
[Video] Bob Dylan, pe urmele lui Frank Sinatra, in urmatorul sau album
Video  Bob Dylan, pe urmele...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.