La gala International Emmy Awards 2014 serialele si actorii britanici au fost marii invingatori castigand trei trofee din sase nominalizari.

Canada, Belgia, Suedia, Olanda, Germania si Brazilia au castigat fiecare un trofeu la acest eveniment, care a fost organizat luni seara, la New York. Britanicii au obtinut un premiu International Emmy la categoria "cel mai bun serial-drama", cu "Utopia", produsa de Dennis Kelly si Marc Munden, dar si premiul International Emmy pentru cel mai bun actor, atribuit lui Stephen Dillane, pentru rolul Karl Roebuck din serialul "Tunnel".

Britanicii, nominalizati la sase categorii, s-au impus si la categoria "divertisment fara scenariu", cu programul "Educating Yorkshire", produs de David Brindley si David Clews.

La categoria "cea mai buna actrita", britanica Olivia Colman, care o interpreteaza pe inspectoarea de politie Ellie Miller din serialul "Broadchurch", a fost invinsa de olandeza Bianca Krijgsman, care a fost premiata pentru rolul ei din serialul "Nieuwe Wereld". Belgia s-a impus la categoria "cel mai bun serial-comedie", cu "Wat Als 2", de Tim Van Aelst si Sofie Peeters, iar Germania a triumfat la categoria "cea mai buna miniserie TV", cu productia "Unsere Mütter, Unsere Väter", de Heike Hempel si Benjamin Benedict, scrie MEDIAFAX.

Canada, nominalizata la trei categorii, a castigat un Emmy pentru cel mai bun program artistic, pentru "The Exhibition", de Damon Vignale si Miho Yamamoto. Suedia a fost premiata la categoria "cel mai bun documentar", cu "Frihet bakom galler", de Maryam Ebrahimi.

Cea de-a 42-a gala International Emmy Awards, organizata intr-un mare hotel newyorkez, a fost prezentata de actorul britanic Matt Lucas. Evenimentul recompenseaza in fiecare an excelenta din productiile de televiziune realizate in afara Statelor Unite. Insa, pentru prima oara, in acest an au fost premiate si productiile din Statele Unite realizate in limba spaniola. In aceasta noua categorie, "cel mai bun program difuzat in primetime realizat in alta limba decat engleza", trofeul International Emmy a fost atribuit productiei in limba spaniola "El Senor de los cielos", realizata de Telemundo Studios/ Caracol TV.


Creatorul serialului "Mad Men" a primit un trofeu International Emmy onorific, la fel ca actorii Christina Hendricks si John Slattery. CEO-ul grupului Globo, Roberto Irineu Marinho, a fost si el recompensat cu un trofeu onorific. In total, 19 tari au fost nominalizate in acest an, cu 40 de selectii in 10 categorii.

Tarile nominalizate au fost Africa de Sud, Germania, Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Coreea de Sud, Franta, Japonia, Germania, Filipine, Portugalia, Marea Britanie, Suedia, Turcia si, pentru prima data, Statele Unite, pentru productii in limba spaniola. Brazilia, care primise cinci nominalizari, a castigat un International Emmy la categoria "cea mai buna telenovela", pentru productia "Precious Pearl", de Thelma Guedes si Amora Mautner. International Academy of Television Art and Sciences, organizatia care decerneaza aceste premii, este alcatuita din reprezentanti ai marilor companii mass-media si personalitati din industria de divertisment din peste 50 de tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.