Scriitorul italian Paolo Limiti a acuzat de plagiat studioul american de film 20th Century Fox, sustinand ca filmul "Cealalta femeie/ The other woman" seamana in mod ciudat cu povestea dintr-un roman publicat de italian in 1999, potrivit anuntului facut de avocatul sau, informeaza AFP.

"Am trimis o citatie la Roma", a declarat pentru AFP Daria Pesce, reprezentantul legal al lui Paolo Limiti.

Scriitorul italian a publicat in urma cu 15 ani un roman intitulat "Bugiardo&inconsciente" ("Mincinos si inconstient", n.r.), a carui intriga este identica cu cea din filmul "Cealalta femeie/ The Other Woman/ ", o comedia care a avut premiera in 2014, cu Cameron Diaz intr-unul dintre rolurile principale.

In carte, ca si in film, sotia si amanta unui barbat descopera una de existenta celeilalte si se aliaza cu o a treia femeie mult mai tanara, care are si ea o aventura cu barbatul, pentru a se razbuna pe el. In roman, femeile sunt italience si actiunea are loc in Italia, in timp ce in film povestea are loc in Statele Unite ale Americii, scrie MEDIAFAX.

Potrivit documentelor depuse in instanta, mai multe scene din film seamana foarte mult cu cele din carte, cum ar fi cea in care cele trei femei tin un toast pentru a celebra razbunarea si cea a unei femei care asculta o conversatie telefonica din spatele unei usi.

Limiti a precizat ca, in 2007, a realizat un scenariu, in limba engleza, bazat pe roman, pe care l-a prezentat mai multor producatori americani, mexicani si spanioli. Avocatul scriitorului a precizat ca nu a cerut despagubiri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.