Actorii Florin Piersic si Medeea Marinescu au primit titlul de cetateni de onoare ai orasului Busteni, ei alaturandu-se unei lungi liste de personalitati care au primit distinctia, intre care Simona Halep, Angela Gheorghiu, Adrian Mutu sau Ilie Nastase, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit datelor furnizate, joi, de purtatorul de cuvant al Primariei Busteni, Adriana Vajeu, primarul statiunii Busteni a conferit titlul de cetatean de onoare actorilor Medeea Marinescu si Florin Piersic, prin hotarare a Consiliului Local. Ceremonia de decernare a acestui titlu a avut loc la finalul unui spectacol sustinut miercuri seara la Busteni de catre cei doi actori, la care au participat peste 350 de spectatori.

Conform unei hotarari mai vechi a Consiliului Local Busteni, odata cu decernarea titlului de cetatean de onoare, cei care primesc aceasta distinctie primesc de la autoritatile locale o suprafata de teren de 500 de metri patrati in statiunea Busteni, pe care isi pot construi o casa.

Actorii Florin Piersic si Medeea Marinescu se alatura unei lungi liste de personalitati care au primit deja titlul de cetatean de onoare al orasului Busteni, intre acestea fiind Nadia Comaneci, Simona Halep, Angela Gheorghiu, Iulie Nastase, Adrian Mutu, Leonard Doroftei, Lucian Bute, Alina Dumitru, Cornelia si Lupu Rednic, Ionut Iftimoaie, Vasile Seicaru, scrie MEDIAFAX.

Primarul orasului Busteni, Emanoil Savin, a spus ca ideea de a acorda titluri de cetatean de onoare i-a venit la inceputul anilor 1990, cand a vizitat Italia si vazut ca la Capri foarte multe vedete au case pentru ca au primit de la autoritatile locale terenuri, aceasta metoda fiind un mod de promovare a acelei regiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.