U2 va lansa in luna decembrie un fisier video special, realizat sub forma unui film care va insoti noul album al grupului, "Songs of Innocence".

Intitulat "Films Of Innocence", aceasta pelicula va fi lansata pe 9 decembrie si contine opere create de 11 artisti, realizate sub forma unor efecte vizuale. "Films Of Innocence" este in prezent disponibil pe iTunes Music Store in sistem de precomanda.

Trupa irlandeza U2 a distribuit gratuit cel mai recent album al ei, "Songs of Innocence", in conturile utilizatorilor magazinului online iTunes al grupului Apple, in luna septembrie. Aceasta initiativa a declansat numeroase controverse in industria muzicala, dar si proteste din partea celor aproape 500 milioane de utilizatori ai acestei platforme de comert online.

La o saptamana dupa lansare, grupul Apple a pus la dispozitia internautilor o aplicatie ce permite stergerea materialului discografic "Songs of Innocence" din conturile utilizatorilor care nu doreau acest disc.

In octombrie, trupa si-a lansat noul album pe CD

Albumul "Songs of Innocence" a fost lansat la cinci ani de la cel mai recent material discografic al rockerilor de la U2, "No Line on the Horizon" (2009). Grupul U2 a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume in anii 1980 - "The Joshua Tree" si "Rattle and Hum".

Trupa U2 este alcatuita din basistul Adam Clayton, Bono (voce si chitara), Larry Mullen Jr. (tobe) si chitaristul The Edge. Trupa a castigat de-a lungul anilor 22 de premii Grammy si a vandut peste 150 de milioane de albume. Cel mai recent turneu sustinut de U2, intitulat "360º Tour", este seria de concerte cu cele mai mari incasari din istorie, cu venituri de 737 de milioane de dolari obtinute in 2010 si 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.