Dansatoarele de la Moulin Rouge, renumitul cabaret din Paris, au stabilit trei noi recorduri mondiale, inclusiv la sectiunea "cel mai mare numar de rotiri de picior French Cancan" - 29 de rotiri in 30 de secunde -, o performanta stabilita de 44 de dansatoare, pe o arie de Jacques Offenbach.

Stabilite la inceputul lunii noiembrie in fata cabaretului Moulin Rouge, aceste recorduri inedite au fost omologate de un comisar de la Guinness Book, care celebreaza joi 60 de ani de existenta printr-o editie aniversara, informeaza AFP.

Moulin Rouge, care a implinit la randul sau 125 de ani de existenta, a stabilit un nou record mondial pentru cel mai mare numar de pozitionari ale unui picior in jurul capului, una dintre cele mai acrobatice figuri de French Cancan, un impresionant spectacol muzical si coregrafic. Dansatorul grec Adonis Kosmadakis a realizat 30 de astfel de figuri acrobatice in 30 de secunde, scrie MEDIAFAX.

Un alt dansator al cabaretului parizian, francezul Nicolas Pihiliangegedara, si-a doborat propriul record pentru cel mai mare numar de piruete la sol legate intre ele si realizate in plin spagat ("serpillère", n.r.), efectuand 36 de spagate in rotatie in 30 de secunde.

Moulin Rouge detine, de asemenea, din 2010, recordul mondial pentru cel mai mare numar de ridicari de picioare (720 in 30 de secunde, realizate de 30 de dansatoare pe un singur rand) si recordul pentru cel mai mare numar de spagate French Cancan consecutive: 30 de dansatoare din trupa au realizat 62 de astfel de figuri acrobatice in 30 de secunde.

Aparut la Londra, la sfarsitul secolului al XIX-lea, French Cancan a fost apoi exportat in alte tari, dar mai ales in Franta, unde a ramas asociat in imaginatia spectatorilor cu Parisul si cu spiritul acestui oras.

Guinness Worlds Records a fost infiintata de 1955, de Sir Hugh Beaver, care a avut ideea de a publica "o carte a superlativelor si a celor mai incredibile fapte din lume".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.