Soprana Sarah Brightman a stralucit, joi seara, pe scena Salii Palatului, cucerind publicul prin vocea sa care depaseste trei octave, prin atitudine si vestimentatie, iar efectele speciale au facut ca spectacolul sustinut de cantareata britanica in Romania sa fie asemenea unei povesti.

Joi seara, la putin timp dupa ora 20.00, o orchestra formata din peste 50 de muzicieni a urcat pe scena Salii Palatului din Bucuresti pentru a deschide concertul sopranei Sarah Brightman. Show-ul sustinut de cantareata britanica la Bucuresti face parte din turneul mondial "Dreamchaser", inceput in 2013 si care va include peste 100 de spectacole pe cinci continente.

Dupa ce orchestra a interpretat prima piesa, pe scena a urcat Sarah Brightman, in aplauzele publicului. Imbracata intr-o rochie lunga, rosie, cantareata britanica a aratat publicului, inca de la primele acorduri - prin interpretarea piesei "Fleurs Du Mal" -, pasiunea si creativitatea care aveau sa transforme concertul de la Bucuresti intr-unul "nepamantean", asa cum, de altfel, si-a dorit Sarah Brightman, scrie MEDIAFAX.

Albumul "Dreamchaser" este inspirat de antrenamentele pentru misiunea in spatiu pe care Sarah o pregateste pentru 2015, care intentioneaza sa cucereasca si lumea nepamanteana, devenind prima artista care va inregistra un cantec in spatiu.

"Buna seara, doamnelor si domnilor! Sunt foarte, foarte fericita ca sunt din nou aici, in Bucuresti. Multumesc foarte mult ca ati venit"
, a fost mesajul transmis de Sarah Brightman publicului din Romania, la zece ani dupa primul concert sustinut de cantareata britanica in tara noastra.

Au urmat piesele "Symphony", "Who Wants to Live Forever", "Anytime, Anywhere", "Eperdu", "Hijo De La Luna", timp in care cantareata a schimbat mai multe rochii, fiecare dintre ele fiind asortate cu frumoase diademe.

Citeste si:
10 lucruri pe care nu le știai despre Profesor Brian Cox. Numărul 9...
10 lucruri pe care nu le...

Show-ul complex, modern si spectaculos pe care Sarah Brightman l-a anuntat i-a determnat pe romani sa vina, cu mic, cu mare, la Sala Palatului, pentru a petrece doua ore in compania cantaretei britanice, ascultand muzica de calitate. La concert au participat tineri, persoane trecute de prima tinerete, dar si copii. Fetite de 3 - 4 ani au ascultat-o pe soprana interpretand piese mai ritmate sau mai lente, au dansat, au aplaudat si la sfarsitul concertului i-au oferit buchete de flori.

Unul dintre momentele frumoase ale spectacolului a fost cand luna "a intrat" in Sala Palatului. Pe un proiector instalat in spatele scenei, o luna plina "a acompaniat-o" pe Sarah Brightman in timp ce a interpretat piesa "La Luna".

"It's a Beautiful Day" le-a mai cantat soprana britanica romanilor, inainte de a-l invita pe scena pe tenorul Erkan Aki, pentru a canta impreuna "Canto Della Terra". "Nessun Dorma" a fost ultima piesa cantata de Sarah Brightman inainte de pauza si una dintre cele mai apreciate melodii ale concertului, publicul aplaudand indelung.

Citeste si:
Patinatoarea Kamila Valieva, depistată cu trei substanțe diferite...
Patinatoarea Kamila Valieva a...

Au urmat piesele "Closer", cantata de orchestra, "Harem", "Breath Me", "Figlio Perduto", "Scarborough Fair" si "A Song of India". Tenorul Erkan Aki s-a intors pe scena pentru a interpreta cu Sarah Brightman melodia "The Phantom of the Opera", moment care s-a bucurat de ropote de aplauze din partea celor aproximativ 4.000 de spectatori de la Sala Palatului. Apoi, Sarah Brightman a decis ca este timpul sa-si ia la revedere de la publicul din Romania. "Time to Say Goodbye" a fost ultima piesa din concert. Sau ar fi trebuit sa fie, dar aplauzele, timp de cateva minute, venite din partea publicului, au determinat-o pe cantareata britanica sa revina pe scena. A mai interpretat piesa "A Question of Honour", dupa care a parasit scena, dar s-a intors dupa cateva momente pentru o ultima piesa. "Dust in the Wind" a fost melodia care chiar a incheiat show-ul sustinut de soprana Sarah Brightman la Bucuresti.

Citeste si:
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing nu vor fi amânate din...
Jocurile Olimpice de iarnă de...

Publicul din Romania a calatorit in univers impreuna cu Sarah Brightman, de-a lungul unui spectacol emblematic. "Vanatorul de vise" - titlul concertului in traducere - s-a dovedit a fi un show in care fiecare piesa a fost o poveste.

Sarah Brightman este considerata soprana cu cele mai mari vanzari din lume si singurul artist care a cucerit simultan topurile Billboard Dance si Classic. Sarah Brightman este pioniera genului "classic crossover" si unul dintre marii artisti ai lumii, insumand peste 30 de milioane de discuri vandute si avand un palmares care cuprinde peste 180 de discuri de aur si de platina, in peste 40 de tari.

Single-ul "Time to Say Goodbye", inregistrat impreuna cu tenorul Andrea Bocelli, a fost vandut in peste 12 milioane de copii in intreaga lume. Albumele urmatoare au urcat in topurile Billboard si au fost urmate de turnee mondiale. Sarah Brightman este prima artista invitata sa cante la Jocurile Olimpice de doua ori: in 1992 la Barcelona si 16 ani mai tarziu, la Beijing.

Citeste si:
O sportivă și-a scos la licitație medalia de la JO pentru un act de...
O sportivă premiată la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.