Pelicula "I Origins", de Mike Cahill, cu Michael Pitt in rolul principal, va fi proiectata in avanpremiera in Romania, pe 23 noiembrie, de la ora 20.00, la Cinema Studio din Capitala, in inchiderea celei de-a treia editii a Festivalului International de Psihanaliza si Film.

Doctorand in domeniul biologiei moleculare, Ian Gray (Michael Pitt) ramane fascinat de femeia misterioasa Sofi (Astrid Bergès-Frisbey), ai carei ochi ii fotografiaza in timpul unei petreceri. Desi aceasta dispare fara ca Ian sa-i afle identitatea, tanarul om de stiinta, printr-o serie de coincidente si intamplari neobisnuite, ajunge sa o regaseasca. Cercetarea sa academica - discreditarea teoriei creationiste prin noi dovezi ale evolutiei ochiului uman - il conduce la o descoperire importanta, insa providenta il arunca intr-un joc al cautarii la capatul caruia raspunsul s-ar putea sa nu fie cel asteptat.

Filmul a castigat premiul Alfred P. Sloan pentru lungmetraj la Festivalul Sundance, in ianuarie 2014.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, in premiera in Romania, in festival vor fi proiectate filmele "Whiplash", de Damien Chazelle (premiul juriului pentru scurtmetraj la Sundance), si "Infinitely Polar Bear", de Maya Forbes, prin amabilitatea InterCom Film.

Toate filmele prezentate in festival vor fi urmate de discutii moderate de criticul si directorul evenimentului, Irina-Margareta Nistor, la care vor participa psihanalisti, regizori, producatori, actori si critici de film.

Programul complet al proiectiilor din festival poate fi consultat pe site-ul www.famart.ro, informatiile gasindu-se si pe pagina de Facebook a evenimentului.

Cea de-a treia editie a Festivalului International de Psihanaliza si Film, organizata de Asociatia FAMart cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC), Uniunii Cineastilor din Romania (UCIN) si al Institutului Cultural Roman (ICR), va avea loc in perioada 20 - 23 noiembrie, la Cinema Studio si Cinema Elvira Popescu din cadrul Institutului Francez din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.