Linkin Park va sustine pe 19 noiembrie un concert la arena O2 World din Berlin care va fi transmis live in tehnologia Ultra HD (4K).

Acest concert sold-out al trupei Linkin Park va fi filmat cu 10 camere Ultra HD si va fi transmis pe 19 noiembrie, de la ora 21.00 CET (22.00, ora Romaniei), necriptat, de televiziunea Astra Ultra HD, detinuta de compania de sateliti SES, in baza unui parteneriat incheiat intre SES si grupul Samsung. Astra Ultra HD este o televiziune libera la retransmisie, disponibila pe satelitul Astra 19,2 grade est, care acopera inclusiv Romania. Concertul va putea fi receptionat prin satelit prin intermediul dispozitivelor Samsung Ultra HD TV.

"Transmisia live cu succes a unui concert live va reprezenta un nou punct de cotitura in dezvoltarea ecosistemului Ultra HD si va deschide calea catre difuzarea de mai mult continut live prin satelit in urmatorii ani", a declarat Ferdinand Kayser, Chief Commercial Officer al companiei SES. La targul de comunicatii IBC, care s-a desfasurat in septembrie, la Amsterdam, Ferdinand Kayser declara ca ecranele HD au devenit deja un standard pe piata internationala, iar producatorii de continut trebuie sa se adapteze la evolutia tehnologica.

Potrivit unei statistici prezentate atunci de Ferdinand Kayser si prezentate de agentia MEDIAFAX, pana in anul 2025, jumatate din dispozitivele vandute la nivel mondial vor putea transmite programe Ultra HD. De asemenea, se estimeaza ca, pana in anul 2020, vor exista pe piata mondiala de televiziune un numar de 200 de canale care vor difuza programe in format Ultra HD, numarul acestora urmand sa creasca la 1.000, pana in 2025.

Linkin Park si-a lansat cel de-al saselea album de studio, "The Hunting Party", in iunie. Albumul urmeaza LP-ului din 2012 "Living Things" si contine colaborari ale formatiei americane cu Tom Morello, membru al grupului Rage Against The Machine, si cu Daron Malakian, membru al grupului System of a Down. Formatia americana este cap de afis la editia din acest an a Festivalului Download, in iunie, unde urmeaza sa interpreteze in varianta integrala albumul ei din 2000 "Hybrid Theory".

Citeste si:
Amalia Bellantoni, live pe TikTok în timpul unui incediu. A sunat...
Amalia Bellantoni, live pe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.