Cantaretul american Jack White, castigator a opt premii Grammy, a concertat in premiera in Romania, duminica seara, la complexul Romexpo din Bucuresti, si a demonstrat inca o data, daca mai era nevoie, ca este un talent nativ, care te cucereste de la primele sale acorduri de chitara.

Cateva mii de persoane s-au adunat duminica seara, in Pavilionul Central al Romexpo, pentru a asista la concertul lui Jack White. Avand in vedere ca Jack White, unul dintre cei mai talentati si importanti artisti in momentul de fata la nivel international, a cantat in premiera in Romania, era totusi de asteptat sa fie intampinat de un public si mai numeros. Insa publicul a fost la inaltimea asteptarilor si l-a apreciat pe Jack White inca de la prima sa aparitie pe scena, care a avut loc putin dupa ora 20.30, cand au fost prezentate regulile show-ului. Astfel, spectatorii au fost rugati sa nu foloseasca gadget-uri de niciun fel cu scopul de a filma sau de a face fotografii in timpul concertului.

"Buna seara, Bucuresti. Va multumesc ca ati venit", a spus Jack White, in aplauzele multimii, precizand ca isi doreste ca publicul "sa fie parte" a acestui show rock live si nu doar sa il filmeze.

A urmat un tur de forta al lui Jack White, care a inclus si melodii de pe noul album al artistului, "Lazaretto", dar si de pe materialele discografice ale trupei The White Stripes, al carei chitarist si solist a fost acesta, scrie MEDIAFAX.

Publicul a izbucnit in aplauze inca de la primele acorduri de chitara ale lui Jack White si a cantat alaturi de el piese precum "Lazaretto", "Would You Fight For My Love?", "Hotel Yorba", "Top Yourself", "I'm Slowly Turning Into You", "Three Women", "You Don't Know What Love Is (You Just Do As You're Told)".

Cea mai apreciata melodie a fost, cum era si de asteptat, "Seven Nation Army", pe care publicul a cantat si aplaudat continuu. Aceasta piesa a fost cea care a si incheiat, in jurul orei 22.15, concertul lui Jack White de la Bucuresti.

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

Totodata, Jack White a aratat si in concertul sustinut in premiera in Romania afectiunea sa pentru culori. Astfel, si de aceasta data au predominat, la fel ca in cele mai recente prestatii ale sale, inclusiv cele din turneul "Lazaretto", luminile albastre electrizante, show-ul sau de la Romexpo remarcandu-se atat prin stilul original, cat si prin ambianta misterioasa.

Nu in ultimul rand, Jack White a incercat in timpul concertului de la Bucuresti sa fie natural si apropiat de public, chiar daca uneori comentariile sale nu au fost foarte usor de deslusit, din cauza ritmurilor tari ale chitarei sale electrice.

Cantaretul i-a intrebat de mai multe ori pe spectatori, pe parcursul celor aproape doua ore de concert, daca se simt bine si daca sunt alaturi de el. Si nu a uitat sa le faca o bucurie si romancelor, precizand ca majoritatea sunt cu adevarat frumoase. De asemenea, inainte de a parasi scena, Jack White le-a transmis romanilor dragostea sa. "Dumnezeu sa va binecuvanteze", au fost ultimele cuvinte ale artistului inainte de a parasi scena, in aplauzele spectatorilor.

Citeste si:
Pet Expo se va desfășura între 16-17 martie 2024 la Romexpo
Pet Expo se va desfășura...

In deschiderea concertului lui Jack White de la Bucuresti a cantat Omul cu Sobolani, una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ din Romania.

Concertul pe care Jack White l-a sustinut in Bucuresti a facut parte din turneul de promovare a noului sau album, fiind organizat de Phoenix Entertainment.

Cel mai recent album al lui Jack White, "Lazaretto", lansat pe 10 iunie, a debutat pe primul loc in topul Billboard 200 si s-a vandut in peste 140.000 de exemplare in prima saptamana de la aparitie. Inca din aprilie, nonconformistul chitarist, compozitor si producator de muzica a incantat milioane de fani atat la festivalurile la care a fost headliner - printre care se numara si Music Midtown din Atlanta, Bonnaroo din Manchester, Glastonbury si iTunes Festival -, cat si la concertele sold-out pe care le-a sustinut in numeroase orase din Statele Unite ale Americii si Europa de vest.

Citeste si:
SAGA Festival anunță Nicki Minaj la București
SAGA Festival anunță Nicki...

Jack White, nascut pe 9 iulie 1975, este un muzician american, producator muzical si actor. Jack a fost chitaristul si solistul trupei The White Stripes, alaturi de care a lansat sase albume - "The White Stripes", "De Stijl", "White Blood Cells", "Elephant", "Get Behind Me Satan" si "Icky Thump", inainte ca formatia sa se destrame, in februarie 2011. Membru fondator al duoului The White Stripes, acesta a reusit sa cucereasca fanii prin nonconformism, naturalete si un stil eclectic care combina elemente de blues, rock si punk. Divortul sau de Megan White a dus la destramarea The White Stripes, iar Jack White si-a inceput cariera solo, de aceasta data intr-o formula diferita, mereu reinventandu-se si explorand noi dimensiuni ale muzicii sale.

White a aparut in filmele "Cold Mountain" (2003), "Coffee and Cigarettes" (2003), "The Fearless Freaks" (2005) si "Calca apasat: Povestea lui Dewey Cox/ Walk Hard: The Dewey Cox Story" (2007). De asemenea, el a fost unul dintre muzicienii prezentati in documentarul "It Might Get Loud" (2008), despre chitara electrica.

Citeste si:
Art Safari a deschis Muzeul secret din inima Bucureștiului
Art Safari a deschis Muzeul...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.