Pianul din celebrul film "Casablanca", cu Humphrey Bogart si Ingrid Bergman in rolurile principale, va fi scos la licitatie, pe 24 noiembrie, la New York, iar organizatorii evenimentului estimeaza ca vor obtine un milion de dolari pe acest instrument muzical, potrivit dailymail.co.uk.

Pianul de culoarea somonului, unul dintre cele doua instrumente folosite pe platoul de filmare al peliculei clasice "Casablanca", va fi scos la licitatie de casa Bonhams, in New York, in cadrul unui eveniment in care vor mai fi vandute o versiune finala a scenariului filmului, fotografii semnate ale actorilor, pasapoarte create special pentru personajele din acest lungmetraj, dar si o parte a decorului, cum ar fi usile localului Rick's Cafe.

Organizatorii licitatiei spera sa obtina un milion de dolari pe acest pian, la care a fost cantata piesa simbol a peliculei "Casablanca", "As time goes by". Lungmetrajul original, devenit unul dintre cele mai cunoscute filme clasice din istoria cinematografiei, a fost lansat in 1942 si i-a avut in rolurile principale pe Ingrid Bergman si Humphrey Bogart, scrie MEDIAFAX.

Cu o actiune plasata in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, "Casablanca" prezinta povestea unui barbat care se vede obligat sa aleaga intre iubirea lui pentru o femeie si sprijinul oferit sotului acesteia, pentru a-l ajuta sa scape din Casablanca si sa isi continue lupta impotriva nazistilor.

Filmul "Casablanca" ocupa locul al treilea intr-un top al celor mai bune pelicule americane din toate timpurile, alcatuit de American Film Institute, dupa "Cetateanul Kane/ Citizen Kane" si "Nasul/ The Godfather".

"Casablanca", regizat de Michael Curtis, a castigat Oscarul pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu si cel mai bun regizor, in 1944.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.