Actorul american Jerry Seinfeld, celebru pentru serialul american care ii poarta numele, considera ca "spiritul sau alternativ" il plaseaza "in spectrul autismului", informeaza AFP.

"Cred ca ma incadrez in spectrul 'formelor de autism'", a declarat Jerry Seinfeld joi, in cadrul emisiunii "Nightly News", difuzata de televiziunea americana NBC. Jerry Seinfeld, in varsta de 60 de ani, multimilionar datorita sitcomului "Seinfeld", foarte popular in anii 1990, a explicat ca nu este "niciodata atent la ce trebuie".

"Relatiile sociale de baza sunt un chin pentru mine. Eu iau lucrurile literal. Cand vorbesc cu oamenii si ei folosesc diverse expresii, cateodata nu inteleg ce vor sa spuna. Dar nu vad asta ca pe ceva anormal. Cred ca este doar spiritul meu alternativ, diferit", a spus Seinfeld, potrivit MEDIAFAX.

Serialul "Seinfeld", difuzat in anii '90, a avut noua sezoane, a fost vizionat de peste 30 de milioane de telespectatori si i-a adus actorului american un salariu de 14 milioane de dolari pe episod. Serialul este la mare cautare si in zilele noastre, producatorii show-ului luand, de curand, decizia de a lansa catalogul complet "Seinfeld" si in format DVD, pentru telespectatorii mai tineri.

Autismul este o problema de dezvoltare neurologica complexa ale carei cauze raman necunoscute si care se caracterizeaza, printre altele, prin dificultati de socializare. Incidenta acestei afectiuni a crescut in ultimul deceniu in Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.