Tobosarul trupei rock AC/DC, Phil Rudd, a fost arestat, de politia neozeelandeza, sub acuzatiile de angajare a unui asasin platit, amenintare cu moartea si posesie de droguri.

Australianul Phil Rudd, in varsta de 60 de ani, pe numele sau real Phil Witschke, a aparut pentru scurt timp in fata unui judecator, fara sa pledeze privind vinovatia sau nevinovatia sa, la un tribunal din Taranga, situat la circa 200 de kilometri la sud-est de Auckland.

Rudd a fost eliberat pe cautiune si i s-au impus restrictii de calatorie. De asemenea, muzicianul trebuie sa se prezinte in fata unui judecator la sfarsitul acestei luni. Phil Rudd risca pana la 10 ani de inchisoare daca va fi gasit vinovat de cea mai grava dintre acuzatii, incercarea de a determina asasinarea unei persoane.

Tobosarul formatiei AC/DC a fost arestat joi, in timpul unei interventii a politiei la locuinta sa. Interventia politistilor a fost determinata de informatii primite din partea unui cetatean, a carui identitate nu a fost dezvaluita, potrivit autoritatilor. Politia a refuzat sa comenteze natura acuzatiilor aduse muzicianului. Potrivit site-ului de stiri Sunlive, Rudd ar fi incercat sa determine asasinarea a doua persoane si a amenintat-o cu moartea pe una dintre ele, la sfarsitul lunii septembrie, scrie MEDIAFAX.

Rudd s-a mutat in orasul neozeelandez Tauranga dupa ce a fost dat afara din trupa AC/DC, in 1983. In 1994 s-a intors ca membru al grupului rock, dar a continuat sa locuiasca in Noua Zeelanda, unde detine un restaurant.m In 2010, muzicianul a fost condamnat si amendat pentru posesie de canabis. Trupa rock AC/DC urmeaza sa lanseze un album, primul dupa o pauza de cinci ani, pe 2 decembrie.

Trupa de hard rock AC/DC a fost infiintata la Sydney, in 1973, si este formata din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitara solo), Malcolm Young (chitara ritmica), Cliff Williams (bas) si Phil Rudd (baterie).

Intr-o cariera de patru decenii, formatia australiana a lansat numeroase piese de succes precum "Back in Black", "Big Jack", "Thunderstruck", "Black Ice", "You Shook Me All Night Long", "Let There Be Rock", "Highway to Hell" si "For Those About to Rock (We Salute You)". Cele 16 albume de studio ale trupei AC/DC (14 lansate pe plan mondial si doua lansate doar in Australia) s-au vandut in peste 200 de milioane de copii pe plan mondial.

Citeste si:
Ciclonul Gabrielle a făcut dezastru în Noua Zeelandă
Ciclonul Gabrielle a făcut...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.