Trupa pop britanica Simply Red se va reuni in 2015 si va porni intr-un turneu care marcheaza 30 de ani de la infiintare, la cinci ani de la cel mai recent concert, sustinut in decembrie 2010, la Londra, informeaza bbc.com.

Trupa britanica Simply Red va pleca intr-un turneu european in 2015, urmand sa sustina 35 de concerte in 11 tari , incepand din 20 octombrie, pentru a marca astfel 30 de ani de la infiintarea grupului.
"Imi plac aniversarile, iar aceasta este una importanta. Pare ca momentul este potrivit", a declarat Mick Hucknall, solistul grupului.

Primul concert va avea loc pe 20 octombrie 2015 in Odense, Danemarca, urmat de show-uri in Varsovia, Praga, Viena, Munchen, Stuttgart, Frankfurt, Hamburg, Berlin, Hanovra, Dortmund, Leipzig, Koln, Mannheim, Basel, Geneva, Roma, Milano, Paris, Antwerp, Amsterdam si incheindu-se cu alte 14 spectacole in Marea Britanie si Irlanda, ultimele doua avand loc la Londra, scrie MEDIAFAX.

Simply Red, printre ale carei hituri se numara "Holding Back the Years" si "Money's Too Tight to Mention", a cantat ultima data in concert in decembrie 2010, la Londra.

In turneul aniversar, pe scena vor fi prezenti saxofonistul Ian Kirkham, chitaristul Kenji Suzuki si basistul Steve Lewinson, alaturi de solistul Mick Hucknall. Intr-un mesaj scris de mana si publicat pe site-ul formatiei, simplyred.com, Mick Hucknall a spus: "Salut tuturor! Sunt fericit sa sarbatoresc alaturi de voi cei 30 de ani ai nostri de muzica. Speram ca va veti bucura de spectacole la fel de mult ca si noi. Ne vedem acolo!".

Infiintata in 1985, trupa Simply Red a vandut peste 50 de milioane de albume. Numele grupului este inspirat de dragostea lui Mick Hucknall pentru clubul de fotbal Manchester United, de preferintele sale politice de stanga si de culoarea parului.

Mick Hucknall, in varsta de 54 de ani, a lansat o colectie de coveruri dupa melodii soul americane, dupa ce Simply Red s-a destramat.
La sfarsitul anului 2007, Mick Hucknall a anuntat ca membrii formatiei Simply Red, cu care a cantat timp de 25 de ani, au proiecte solo, trupa urmand sa se destrame. In 2008, pe 19 mai, Hucknall si-a lansat primul album solo - "Tribute to Bobby" - un tribut adus cantaretului de blues Bobby Bland.

Citeste si:
[Video] Simply Red lanseaza un nou album, dupa o pauza de opt ani
Video  Simply Red lanseaza...

Simply Red este una dintre cele mai apreciate trupe din Marea Britanie, avand in palmares 15 discuri si peste 40 de single-uri care au fost bine pozitionate in topuri din Europa, SUA si Canada.

Formatia Simply Red a sustinut un concert la Brasov, in septembrie 2008, in cadrul festivalului Cerbul de Aur.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.