"Wannabe", cantecul de debut al grupului Spice Girls, a fost desemnat "cel mai usor de retinut single" din istoria muzicii britanice, potrivit rezultatelor furnizate de un experiment online.

Participantii au recunoscut aceasta piesa in primele 2,29 secunde dupa ce au inceput sa o asculte. In comparatie, ei avut nevoie, in medie, de 5 secunde pentru a recunoaste alte cantece celebre.

Cercetatorii au dezvoltat un joc interactiv, denumit "Hooked on Music", in cadrul unui studiu stiintific organizat cu scopul de a identifica acele elemente care ajuta anumite cantece sa devina memorabile. Rezultatele initiale ale studiului au fost dezvaluite, sambata seara, la Manchester Science Festival.

Datele, furnizate de peste 12.000 de persoane care au participat la acest experiment online, au fost analizate apoi de cercetatorii de la Museum of Science and Industry (MOSI). Participantii au fost rugati sa spuna daca recunosc anumite cantece pe care le-au ascultat, iar acestea erau selectate, la intamplare, dintr-o baza de peste 1.000 de piese celebre, datand din anii 1940 si pana in prezent.

"Wannabe", single-ul de debut al grupului pop Spice Girls, care a stat sapte saptamani pe primul loc in topul britanic in 1996, este cantecul care a fost recunoscut cel mai repede de catre participanti, in doar 2,29 secunde.

Pe locul al doilea s-a clasat single-ul "Mambo No.5", interpretat de Lou Bega, identificat de participanti, in medie, dupa 2,48 secunde.
Locul al treilea a revenit piesei "Eye of the Tiger", interpretata de grupul american Surviver, recunoscuta de participanti dupa 2,62 secunde.

Topul 10 a fost completat de piesele "Just Dance" (Lady Gaga), "SOS" (ABBA), "Pretty Woman" (Roy Orbison), "Beat It" (Michael Jackson), "I Will Always Love You" (Whitney Houston), "Don't You Want Me" (The Human League) si "I Don't Want To Miss A Thing" (Aerosmith). Conceptul experimentului "Hooked on Music" a fost creat de Ashley Burgoyne, cercetator in domeniul muzicologiei computerizate la Universitatea Amsterdam din Olanda.

Citeste si:
Angajați acuzați de tortură. Au obligat deținuții să asculte „Baby...
Angajați ai unui penitenciar,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.