Billy Idol a reusit sa isi invinga dependenta de cocaina si sa renunte la acest drog intrucat isi dorea foarte mult sa isi mentina aspectul fizic.

Artistul britanic era unul dintre starurile de prim rang promovate intens de postul MTV in anii 1980 gratie imaginii sale de rebel - par blond decolorat si geaca de piele - si era constient de faptul ca aspectul sau fizic a reprezentat un element major pentru succesul obtinut in industria muzicala.

Starul a devenit dependent de cocaina in anii 1990 si a ramas dependent de acest drog pana in 2003. Intr-un interviu acordat revistei Q, rockerul a dezvaluit faptul ca principala motivatie care l-a ajutat sa renunte la cocaina a fost vanitatea. Billy Idol a lansat in luna octombrie cel de-al optulea album de studio al sau, primul material original din 2005, cand a lansat "Devil's Playground". Noul album al cantaretului britanic se intituleaza "Kings and Queens of the Underground" si include 11 piese. Billy Idol isi va promova noul album de studio prin intermediul unui turneu european care va debuta in luna noiembrie si va include concerte in Marea Britanie, Germania si Italia, scrie MEDIAFAX.

Billy Idol a fost unul dintre primele staruri lansate de MTV si se afla pe locul 55 in topul VH1 al celor mai sexy 100 de artisti din intreaga lume. A renuntat la cursurile Universitatii Sussex dupa numai un an. Este vegetarian si, se pare, predispus accidentelor. In timpul filmarilor pentru videoclipul "Eyes without a Face", a ramas temporar fara vedere, din cauza supraincalzirii lentilelor sale de contact de la lumina reflectoarelor din studio. Similar, la filmarile pentru "Craddle of Love", a fost paralizat de la brau in jos ca urmare a unui accident serios de motocicleta.

"Rebel Yell", cea mai cunoscuta piesa a sa, i-a fost inspirata de o petrecere data de colegii de la The Rolling Stones (mai ales de Mick Jagger, in casa lui Ronnie Wood).

Membru al trupei Bromley Contingent, fan al grupului Sex Pistols, Billy Idol a fost solistul popularei formatii britanice de punk Generatia X, din 1976 pana la destramarea acesteia, in 1981. Apoi a decis sa-si incerce norocul in SUA, moment in care a inceput sa colaboreze cu chitaristul Steve Stevens, initiind un parteneriat muzical important, in urma caruia au aparut hituri precum "Rebel Yell", "White Wedding", "Dancing With Myself", "Flesh For Fantasy", "Hot In the City", "Eyes Without A Face" si "Cradle of Love".

Citeste si:
Premiile Video Music Awards 2022. Cine au fost desemnați artiștii...
Premiile Video Music Awards...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.