Jack Bruce, solistul si basistul legendarei trupe rock britanice Cream, a murit la varsta de 71 de ani, a anuntat, sambata, familia acestuia.

"Cu mare tristete noi, familia lui Jack, anuntam decesul iubitului nostru Jack: sot, tata, bunic si, totodata, legenda", este declaratia pe care familia lui Bruce a publicat-o sambata, pe site-ul acestuia. "Lumea muzicala va fi un loc mai sarac fara el, dar el traieste prin muzica sa si, pentru totdeauna, in inimile noastre", se mai arata in declaratia citata.

Jack Bruce a murit din cauza unei maladii a ficatului, potrivit publicatiei The Guardian. Acesta a decedat in locuinta sa din Suffolk, inconjurat de familie, anunta publicatia Rolling Stone. Mai multe informatii despre decesul muzicianului nu au fost inca dezvaluite.

Bruce a fost membru al grupului Cream, celebru in anii '60 , alaturi de chitaristul Eric Clapton si bateristul Ginger Baker. Acesta a scris multe dintre cantecele formatiei, inclusiv "I Feel Free", "White Room" si "Sunshine Of Your Love". In urma destramarii trupei Cream, in 1968, Bruce a lansat numeroase albume solo, cel mai recent fiind cel din 2014 - "Silver Rails". Grupul Cream s-a reunit, pentru o scurta perioada, in 2005, dar apoi s-a destramat din nou.

Viata lui Bruce a fost marcata de probleme financiare si de sanatate. La sfarsitul anilor 1970 s-a luptat cu dependenta de droguri, iar, in 2003, a fost diagnosticat cu cancer la ficat si a suferit un transplant. Corpul sau a respins, initial, noul ficat, iar Bruce a fost la un pas de moarte, dar, in cele din urma, s-a recuperat si a reusit sa-si reia activitatea, in 2004.

Cativa colegi muzicieni i-au adus un omagiu lui Jack Bruce. Printre acestia se numara basistul Geezer Butler, membrul fondator al trupei heavy metal Black Sabbath, si Glenn Hughes, membru al trupei Deep Purple, care au spus ca Jack Bruce a fost o inspiratie pentru ei, informeaza theguardian.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.