Christopher Falzone, castigator a numeroase premii la nivel international, intre care si premiul al III-lea al sectiunii Pian a editiei din 2007 a Concursului "George Enescu", a decedat la varsta de 29 de ani.

Christopher Falzone a murit miercuri, cauza decesului nefiind facuta publica in mod oficial.

Potrivit editorialistului britanic Norman Lebrecht si unor apropiati ai lui Christopher Falzone, tanarul pianist s-a sinucis. El s-ar fi aruncat de la etajul al zecelea al spitalului din Geneva (Elvetia) in care era internat. Norman Lebrecht precizeaza ca a fost contactat in urma cu patru luni de doi muzicieni, care au sustinut ca tanarul pianist ar fi fost "spitalizat impotriva vointei sale".

Christopher Falzone s-a nascut in 1985, in Statele Unite, iar la varsta de patru ani a inceput sa studieze pianul si s-a facut remarcat rapid datorita talentului sau. A fost elev al cunoscutilor pianisti Leon Fleisher si Claude Frank, la Curtis Institute of Music din Philadelphia, inainte de a castiga numeroase premii, intre care trofeul Gilmore, in 2004, si premiul concursului "Martha Argerich", in 2009.

In 2010, Christopher Falzone a castigat premiul intai al Concursului International de Pian din Orléans. De asemenea, Christopher Falzone a fost onorat de critica de specialitate pentru albumul sau din 2011 "Sisyphe", care cuprinde si interpretari ale unor melodii compuse de George Enescu.

Christopher Falzone a castigat premiul al treilea al sectiunii Pian la editia din 2007 a Concursului International "George Enescu". In aceeasi editie a competitiei organizate la Bucuresti, Christopher Falzone a abtinut si premiul pentru cea mai buna interpretare a unei sonate de George Enescu, potrivit site-ului evenimentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.