Printul Carl Philip, fiul cel mic al regelui suedez, se va casatori cu fostul model Sofia Hellqvist pe 13 iunie 2015.

Aceasta va fi cea de-a treia casatorie princiara pentru Suedia intr-un interval de patru ani, dupa ceremoniile de nunta ale printesei mostenitoare Victoria, in 2010, si printesei Madeleine, in 2013.

In cazul printului Carl Philip, ceremonia religioasa va avea loc in capela oficiala a Palatului regal al Suediei. Carl Philip, in varsta de 35 de ani, ocupa locul al treilea in ordinea de succesiune la tron. El are, din aprilie 2010, o relatie cu Sofia Hellqvist, un model in varsta de 29 de ani, care a devenit cunoscuta dupa ce a participat la un reality show intitulat "Paradise Hotel".

In 2008, printul suedez a ocupat locul al noualea in Topul 20 al celor mai frumosi barbati din familiile regale europene, alcatuit de revista Forbes.
Suedia este o monarhie constitutionala, iar regele nu detine puteri politice. Simpatia populatiei fata de familia regala, desi a scazut usor in ultimii ani, a ramas totusi la un nivel consistent in Suedia, o tara cu profunde principii egalitariste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.