Irina Margareta Nistor va primi premiul Friedrich Niemann - Lifetime Achievement Award - la editia din acest an a Halloween Charity Ball, ce se va desfasura sambata, la Palatul Parlamentului din Bucuresti.

Irina Margareta Nistor va fi premiata pentru intreaga sa activitate. Ea a tradus si dublat peste 3.000 de filme straine distribuite pe casete video, in anii 1980, vocea sa devenind un simbol al libertatii in perioada comunista. In plus, invitatii Halloween Charity Ball vor avea ocazia sa urmareasca un trailer al documentarului "VHS vs Communism/ Casete video versus comunism", realizat de Ilinca Calugareanu despre Irina Margareta Nistor, pentru publicatia The New York Times, potrivit MEDIAFAX.

"Cand am vazut acest video, iarna trecuta, am stiut ca Margareta este candidatul perfect pentru premiul special dedicat unei persoane care «aduce o contributie societatii civile in afara slujbei de zi cu zi», mai ales ca si tema balului este cinematografia internationala", a declarat Leslie Hawke, cofondatoarea Asociatiei OvidiuRo, care organizeaza Halloween Charity Ball.

La randul sau, Irina Margareta Nistor spune ca acest bal este "ca o calatorie in timp, in vremurile bune ale Romaniei". "(...) Si cum e si o seara dedicata filmului, ma simt nu numai onorata, ci si privilegiata ca primesc acest premiu. Apreciez foarte mult ca Leslie si Maria au adus magia in familiile sarace si le schimba destinul ca-n filmele cu final fericit pe care le dublam acum trei decenii. Dar este o diferenta foarte importanta: copiii ajutati de OvidiuRo vor putea acum sa citeasca subtitrarile!", spune Irina Margareta Nistor.

Balul, care marcheaza si implinirea a 10 ani de la infiintarea Asociatiei OvidiuRo, va fi prezentat de Amalia Enache si Dragos Bucurenci.

Cabral, Adela Vrinceanu Celebidachi si Bryan Jardine vor fi maestri de ceremonii pentru cel mai nou moment al balului: strangerea de fonduri "Fiecare Donator e Castigator". Dansatorii Maria Tarus si Dan Rima (coregrafie semnata Emil Rengle) vor recrea unele dintr cele mai cunoscute scene de dans din filme. Nu vor lipsi nici concursurile pentru cele mai frumoase costume ale serii, iar trupa Robin and the Backstabbers si DJ Sergiu (rezident Fratelli) vor canta la after party. Halloween Charity Ball va reuni, pe 25 octombrie, personalitati din mediul de afaceri, politicieni, ambasadori, reprezentanti ai mass media si ai societatii civile.

Citeste si:
Irina Margareta Nistor, despre lupta cu virusul COVID: „M-a durut...
Irina Margareta Nistor,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.