Tim Hauser, fondatorul formatiei The Manhattan Transfer, una dintre cele mai cunoscute trupe de jazz la nivel international, a murit, joi, in urma unui stop cardiac, la varsta de 72 de ani.

"Tim a fost vizionarul din spatele The Manhattan Transfer", au spus membrii trupei, intr-o declaratie de presa. "Viata fara el este de neconceput", au mai spus acestia.

Tim Hauser a fost casatorit cu Barb Sennet Hauser, cei doi avand impreuna un baiat, Basie, si o fata, Lily. The Manhattan Transfer, din care mai fac parte Janis Siegel, Cheryl Bentyne si Alan Paul, isi va continua turneul programat, urmatorul show al trupei urmand sa aiba loc pe 23 octombrie, in SUA.

Tim Hauser a infiintat The Manhattan Transfer in 1969, alaturi de Erin Dickins, Marty Nelson, Gene Pistilli si Pat Rosali. Trupa s-a destramat, insa ulterior Hauser i-a cooptat in formatie pe Janis Siegel, Cheryl Bentyne si Alan Paul.

Albumul de debut al trupei The Manhattan Transfer a fost lansat la inceputul anilor 1970. Formatia este cunoscuta pentru melodii ca "Operator" si "The Boy from New York City".

Una dintre cele mai longevive prezente pe scena muzicala internationala, The Manhattan Transfer este, totodata, una dintre cele mai premiate si apreciate reprezentante ale muzicii jazz. Tim Houser, Janis Siegel, Cheryl Bentyne si Alan Paul au scris istorie, cele peste 25 de albume si nu mai putin de 12 premii Grammy fiind doar doua dintre reperele unei cariere impresionante pe care The Manhattan Transfer a construit-o in aproape patru decenii de muzica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.