Classic Rock va oferi distinctia Inspiration Award trupei rock The Doors in cadrul galei de decernare a premiilor publicatiei de muzica care se desfasura la Los Angeles pe 4 noiembrie.

Cei doi membri supravietuitori ai grupului The Doors, John Densmore si Robby Krieger, vor accepta distinctia Inspiration Award in numele colegilor lor decedati, Ray Manzarek si Jim Morrison, in cadrul galei Classic Rock Awards, prima organizata in Statele Unite ale Americii in cei zece ani de cand revista britanica Clasic Rock a inceput sa ofere aceste premii muzicale.

"In 1965 si 1966, fratii nostri de peste ocean faceau foarte mult zgomot frumos, iar noi am incercat sa cream propriul stil magic aici, pe coasta de vest. E foarte dragut ca-i vedem revenind, intorcandu-se la Los Angeles, si sa recunoasca ce am facuit noi patru aici, pe o plaja din Venice, California. Este o onoare pentru noi sa primim acest titlu la noi acasa, din partea britanicilor, si o luam ca pe un semn de respect, asa ca va multumim si in numele fratilor nostri trecuti dincolo, Jim si Ray
", au spus Densmore si Krieger intr-o declaratie comuna.

Gala premiilor Classic Rock 2014 va avea loc pe 4 noiembrie si va fi prezentata de rockerul Sammy Hagar, supranumit "The Red Rocker" ("rockerul roscat", n.r.).

Muzicianul rock si blues Gregg Allman va primi distinctia Living Legend Award.

Trupele Black Sabbath, The Black Keys, Guns N' Roses, Iron Maiden, Metallica si Queen & Adam Lambert sunt nominalizate pentru titlul "Band of the Year" (trupa anului, n.r.), in timp ce mult asteptatul premiu pentru albumul anului este disputat de Bruce Springsteen, pentru albumul "High Hopes", Judas Priest pentru "Redeemer Of Souls", Motorhead pentru "Aftershock", Pearl Jam pentru "Lightning Bolt" si Tom Petty & The Heartbreakers pentru "Hypnotic Eye", printre altii.

Trupa The Doors este un grup american de muzica rock format in 1965 la Los Angeles, format din vocalistul Jim Morrison, claparul Ray Manzarek, tobosarul John Densmore si Robby Krieger. Dupa moartea lui Morrison in 1971, ceilalti trei membri au continuat sa cante pana in 1973. Popularitatea trupei a continuat si dupa terminarea carierei active a grupului. The Doors au lansat opt albume in perioada 1967-1971, toate obtinand cel putin un disc de platina pentru vanzari. Sapte dintre albumele The Doors s-au clasat in top 10 cele mai bune albume ale clasamentului Billboard 200, la momentul lansarii lor.

Citeste si:
[Video] Trupa Black Sabbath se RETRAGE din activitate
Video  Trupa Black Sabbath...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.