Proiectia filmului de groaza american foarte popular "Annabelle" a fost scoasa din mai multe cinematografe din Franta.

In Marsilia, un cinematograf independent a retras din program pelicula horror regizata de John Leonetti, despre o papusa malefica, care a avut premiera in Franta pe 8 octombrie.

"(Filmul, n.r.) a avut un succes nebun, toate biletele au fost vandute la fiecare proiectie", a declarat, pentru AFP, Didier Tarizzo, directorul cinematografului. Peste o mie de persoane au fost prezente sambata la prima proiectie, publicul fiind format "doar din adolescenti cu varste intre 12 si 17 ani"
, a spus directorul. "Mici probleme" au avut loc pe hol si in sala de cinema, "sacaieli de tipul aruncatului cu floricele de porumb", a mai spus Tarizzo.

La Strasbourg, in estul Frantei, reteaua de cinematografe UGC a decis sa nu mai proiecteze filmul incepand de miercuri, potrivit directorului UGC pentru Franta, Emmanuel Delesse. Desi nu au fost semnalate distrugeri materiale sau batai, vacarmul provocat de grupurile de adolescenti i-a impiedicat pe ceilalti spectatori sa urmareasca filmul in liniste, conform declaratiilor lui Delesse.

Directorul francez al UGC a subliniat rolul pe care retelele sociale il au in acest caz, permitand adolescentilor sa isi dea intalniri in grupuri mari.
Filmul "Annabelle" va fi scos si din cinematografele din Créteil, din regiunea pariziana. Mai multe cinematografe de pe teritoriul Frantei au decis sa creasca masurile de siguranta, marind numarul agentilor de securitare sau plasand agentii in sala de cinema pe durata proiectiei.

"In cazul a din ce in ce mai multe filme pentru adolescenti apar probleme in sala de proiectie", a spus Didier Tarizzo. "Dar, in acest caz (al filmului "Annabelle", n.r.), au fost mult prea numerosi (adolescentii, n.r.) pentru a putea fi controlati. Daca lucrurile ar fi evoluat mai mult, ar fi iesit o bataie generala", a explicat directorul Tarrizzo.

Citeste si:
Restaurantele, sălile de spectacol și cinematografele se redeschid...
Restaurantele, sălile de...

Potrivit cifrelor preliminare afisate de CBO Box Office si citate de AFP, filmul "Annabelle" avusese pana duminica seara 429.000 de spectatori in Franta, vu putin in urma filmului "Fata disparuta", care s-a clasat pe locul intai in box office-ul nord-american la sfarsitul saptamanii trecute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.