Producatorul francez din spatele seriei de filme erotice foarte populare "Emmanuelle", Alain Siritzky, a murit, la varsta de 72 de ani, la Paris.

Alain Siritzky a obtinut, la inceputul anilor 1970, drepturile de ecranizare ale romanului erotic scris de autoarea franceza Emmanuelle Arsan, publicat in 1959, si a ajutat la crearea personajului Emmanuelle in 1974.

Filmul "Emmanuelle" (1974), care prezinta povestea unei femei ce pleaca intr-o calatorie de autodescoperire sexuala si a carui protagonista a fost actrita si modelul olandez Sylvia Kristel - care a murit in 2012, la varsta de 60 de ani -, a avut un succes urias in Franta si a devenit rapid celebru si la nivel international.

Siritzky a realizat o continuare un an mai tarziu, in 1975. Alain Siritzky a produs apoi peste 80 de filme de cinema, televiziune si lansate direct pe casete video cu personajul Emmanuelle. Ultimul film de televiziune din seria erotica produs de Siritzky a fost "Emmanuelle's Love", din 1993. Producatorul a mai realizat si filmul "Dead Man's Curve", in 1998.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.