Jay Leno negociaza realizarea unei emisiuni despre masini pentru postul TV prin cablu CNBC.

Jay Leno, in varsta de 64 de ani, care a prezentat emisiunea "Tonight Show" timp de 22 de ani, la postul TV american NBC, negociaza cu compania NBCUniversal realizarea unei emisiuni dedicate automobilelor, o veche pasiune a vedetei TV, iar show-ul ar urma sa fie difuzat de televiziunea prin cablu CNBC, detinuta, ca si NBC, de NBCUniversal. Potrivit hollywoodreporter.com, emisiunea prezentata de Leno ar urma sa fie transmisa in prime time, dar deocamdata nu se cunoaste data la care va debuta show-ul TV si nici cat de des va fi difuzat.

De cand a parasit fotoliul de prezentator al "Tonight Show", in februarie, Jay Leno a efectuat un turneu prin Statele Unite cu spectacolul sau de stand-up comedy, a prezentat o gala de premiere la Ierusalim si a realizat o emisiune online, intitulata "Jay's Garage" ("Garajul lui Jay", n.r.), difuzata pe site-ul nbc.com.

Dupa plecarea de la carma emisiunii "Tonight Show", Jay Leno a fost curtat de mai multe televiziuni americane, inclusiv CNN, A&E, History si Tribune, dar Leno a ales sa fie loial NBCUniversal. Postul CNBC, detinut de NBCUniversal, este axat in special pe stiri financiare, dar a incercat sa isi largeasca baza de audienta cu emisiuni noi cum ar fi emisiunea concurs pe teme financiare "Shark Tank" si reality show-urile "The Profit" si "Restaurant Startup".

Presedintele NBC Entertainment Bob Greenblatt si-a exprimat in trecut dorinta ca Jay Leno sa ramana in cadrul trustului.

Editia de final a celebrei emisiuni prezentate de Jay Leno a ocupat locul al patrulea in topul celor mai urmarite editii din intreaga era Leno. Cea mai mare audienta atrasa de acest show prezentat de Jay Leno a fost inregistrata in 1993 (22,4 milioane de telespectatori), la un an dupa ce Jay Leno a preluat rolul de gazda a emisiunii de la Johnny Carson.

Citeste si:
...

Pe de alta parte, potrivit Reuters, editia "The Tonight Show" in care Jay Leno si-a luat ramas bun a atras acelasi numar de telespectatori cu editia din anul 2009, in care Leno l-a intervievat pe presedintele SUA, Barack Obama. Acea editie a "The Tonight Show" a fost primul "late-night show" in care a aparut in direct un presedinte in exercitiu al Statelor Unite ale Americii.

Johnny Carson, care a prezentat "The Tonight Show" timp de 30 de ani, a atras 42 de milioane de telespectatori, in editia din 1992, cand si-a luat ramas-bun de la publicul sau, cedandu-i locul lui Jay Leno, intr-o era in care televiziunile atrageau o audienta mult mai mare decat in prezent. In ultima editie "The Tonight Show" pe care a prezentat-o, Jay Leno, in varsta de 63 de ani, a fost intampinat cu ovatii de spectatorii prezenti in platou, care s-au ridicat in picioare pentru a-l saluta pe celebrul prezentator TV.

Citeste si:
SSC Ultimate Aero: 1.287 CP pentru 435 km/h!
SSC Ultimate Aero: 1.287 CP...

"Nu-mi plac despartirile. Televiziunii NBC ii plac", a spus Jay Leno in monologul sau introductiv, glumind pe seama retelei americane de televiziune care a orchestrat plecarea lui din acest talk-show in 2009 (cand l-a inlocuit cu Conan O'Brien), pentru a-l readuce insa in calitate de prezentator al emisiunii dupa doar cateva luni.

Monologul final al lui Jay Leno a fost presarat cu reflectii despre trecut si despre schimbarile care au avut loc in lume dupa ce el a preluat comanda emisiunii. "Atunci cand am inceput sa prezint emisiunea, Justin Bieber nu era inca nascut. De aceea spunem ca acea perioada reprezenta «vremurile bune de altadata»", a glumit Jay Leno pe seama cantaretului canadian, care are numeroase probleme cu justitia in ultima perioada.

Prezentatorul si-a incheiat show-ul intr-o nota emotionanta, spunand, cu lacrimi in ochi: "Au fost cei mai minunati 22 ani din viata mea". "A sosit cu adevarat vremea sa plec si sa predau fraiele urmatorului prezentator", a mai spus acesta.

Citeste si:
Jay Leno va primi Mark Twain Prize for American Humor pe 2014
Jay Leno va primi Mark Twain...

Pe parcursul celor 22 de ani in care a prezentat aceasta emisiune, Jay Leno a avut invitati de marca - celebritati, politicieni, sportivi si personalitatii ale culturii pop. Printre invitatii sai celebri s-au aflat presedintele Barack Obama, prima doamna Michelle Obama, actorii Tom Cruise, Betty White si Hugh Grant, fostul guvernator al statului New York Eliot Spitzer, actorul Arnold Schwarzenegger si, mai recent, cantareata si actrita Miley Cyrus. Prezenta lui Leno la comanda emisiunii nu a fost lipsita insa de controverse. NBC l-a ales pe Leno in detrimentul lui David Letterman, pe atunci gazda emisiunii "Late Night", pentru a-l inlocui pe Johnny Carson in 1992, fapt care a dus la o serie de declaratii publice, amare si belicoase, din partea celor doi.

Letterman a parasit NBC pentru competitorul acestuia, CBS, si si-a lansat propriul talk-show, in acelasi interval orar cu "The Tonight Show", concurand cu Leno si invingandu-l, initial, in cotele de audienta. Insa, de-a lungul anilor, Jay Leno, celebru si pentru parul sau alb si barbia proeminenta, a devenit o veritabila "institutie nationala", captand atentia americanilor cu monologurile sale introductive in care Leno isi tachina invitatii, indiferent de functia si de statutul acestora.

Citeste si:
[VIDEO] Jay Leno a prezentat pentru ultima data "The Tonight Show"
VIDEO  Jay Leno a prezentat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.