Vedetele emisiunii "Top Gear" si membrii echipei de filmare si-au parasit masinile pe marginea unui drum din Argentina, dupa ce au fost atacati cu pietre de localnici furiosi din cauza numarului de inmatriculare al unuia din autoturismele acestora, care ar fi facut referire la Insulele Falkland.

Potrivit theguardian.com, atacul a dus la parasirea de catre echipa de filmare a emisiunii britanice "Top Gear" a teritoriului Argentinei si a avut loc dupa ce s-a aflat ca masina pe care Jeremy Clarkson o conducea avea un numar de inmatriculare care, aparent, era o referinta la razboiul pentru Insulele Falkland dintre Marea Britanie si Argentina. Autoturismul condus de Clarkson, un Porsche cu numarul de inamtriculare H982 FKL, despre care se spune ca ar fi o referinta la razboiul din 1982 privind Insulele Falkland, se numara printre autovehiculele abandonate, scrie MEDIAFAX.

Reprezentantii radiodifuzorului public britanic, care difuzeaza celebra emisiune "Top Gear", au negat orice aluzie intentionata, spunand ca masina a fost cumparata de un membru al echipei de productie, iar faptul ca numarul poate fi considerat o referinta ofensatoare este pur si simplu o coincidenta. Potrivit relatarilor din media din Argentina, mai multi veterani de razboi, care au luptat impotriva Marii Britanii in 1982, au protestat in fata hotelului unde era cazata echipa de filmare a "Top Gear". Totodata, un politician local a declarat ca britanicii au fost escortati deja catre aeroport. Juan Manuel Romano, oficial al localitatii Ushuaia, din provincia sudica argentiniana Tierra del Fuego, a spus ca echipa si vedetele emisiunii britanice "au luat decizia de a pleca" din Argentina.

Scandalul din Argentina vine dupa mai multe controverse legate de emisiunea prezentata de Jeremy Clarkson. Acesta a primit un "avertisment final" din partea sefilor BBC, in urma cu cateva luni, dupa publicarea unui fragment nedifuzat dintr-o filmare pentru "Top Gear", in care Clarkson parea sa foloseasca un cuvant cu conotatie rasista. Clarkson a negat insa ca ar fi rostit respectivul cuvant. O alta editie a emisiunii a fost sanctionata de Ofcom, autoritatea britanica de reglementare in domeniul audiovizual, pentru ca ar fi incalcat regulile privind folosirea unor termeni rasisti, in timpul unei editii speciale filmate in Myanmar.

Jeremy Clarkson si echipa de productie a "Top Gear" sunt in prezent in America de Sud pentru a filma pe o autostrada montana situata intre Chile si Argentina. Un articol despre vizita britanicilor, publicat in ziarul Diario Jornada, poarta titlul: "«Top Gear» filmeaza in Patagonia si exista controverse".

Citeste si:
Un avion care trasnporta iranieni a fost reținut în Argentina
Un avion care transporta...

"Desi oficialii BBC l-au rugat pe celebrul prezentator Jeremy Clarkson sa se comporte cum trebuie in timpul filmarilor din Argentina, el a ales sa foloseasca un numar de inmatriculare provocator, H982 FKL, pentru masina sa Porsche, aluzie la razboiul din 1982 pentru Insulele Malvine (denumirea acceptata de Argentina pentru Insulele Falkland, n.r.)", scrie publicatia argentiniana.

Producatorul executiv al "Top Gear", Andy Wilman, a respins insa acuzatiile. "Producatorii «Top Gear» au cumparat trei masini pentru aceasta editie a emisiunii. Este total neadevarata ideea ca aceasta masina a fost cumparata pentru acest numar de inmatriculare sau ca numarul original a fost inlocuit", a spus producatorul "Top Gear". De asemenea, Jeremy Clarkson a negat informatiile potrivit carora ar fi fost avertizat de BBC sa isi controleze comportamentul in timpul filmarilor din Argentina.

Citeste si:
VIDEO Un prezentator Top Gear a distrus un Lamborghini de 280.000...
VIDEO Un prezentator Top Gear...

Referitor la "avertismentul final" primit in urma cu cateva luni, Jeremy Clarkson a scris, in luna mai in rubrica sa din tabloidul britanic The Sun: "BBC mi-a transmis ca daca voi mai avea vreo remarca ofensatoare oriunde, oricand, voi fi concediat. Dar pana si arhanghelul Gabriel s-ar chinui sa supravietuiasca cu aceasta sabie deasupra capului. Este inevitabil ca intr-o zi, cineva, undeva, sa spuna ca l-am ofensat si atunci aia e".

Jeremy Clarkson este una dintre cele mai de succes vedete ale BBC. In anul financiar 2012-2013, veniturile totale ale lui Jeremy Clarkson au fost de peste 14 milioane de lire sterline, potrivit raportului de activitate al BBC Wordwide, facut public in iulie 2013. Pe de alta parte, in luna mai a acestui an, presa britanica relata faptul ca Jeremy Clarkson negociaza cu BBC semnarea unui nou contract, cu o durata de trei ani si in valoare de 12 milioane de lire sterline. Astfel, Clarkson ar urma sa ramana prezentator al versiunii britanice a emisiunii "Top Gear" pana in 2018.

Citeste si:
Oana Lis se plânge de situația sa și a soțului ei: „E ușor să...
Oana Lis se plânge de...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.