Vocea fostului solist al trupei AC/DC Bon Scott a s-a schimbat in urma unui accident de motocicleta, transformandu-l peste noapte intr-un superstar.

Chiar si inainte de a deveni bogat si celebru, Bon Scott era un rocker petrecaret, caruia ii placeau excesele si atentia publicului. Irene Thornton a fost casatorita cu Bon Scott vreme de doi ani si a ramas in relatii amicale cu rockerul australian dupa divort. Ea a lansat de curand un volum de memorii in care relateaza o serie de detalii inedite din viata tumultuoasa a cuplului. Volumul include si 15 scrisori - niciodata publicate - expediate de fostul solist al trupei AC/DC.

In noaptea de 3 mai 1974, rockerul australian, aflat in stare de ebrietate, a suferit un accident de motocicleta foarte grav intr-o suburbie a orasului Adelaide. A fost pe punctul de a muri si a ramas internat aproape o luna. "Dupa acel accident, vocea lui nu a mai sunat niciodata la fel", spune Irene, potrivit MEDIAFAX.

"Dupa acel accident care i-a produs o fractura cervicala, o fractura de clavicula si o taietura in zona gatului, vocea lui nu a mai fost la fel. Parea ca nu mai poate sa cante la fel - obisnuia sa interpreteze multe piese melodioase inainte de accident, avea un ton frumos in voce, dar nu aceea era vocea cu care a ramas, in cele din urma, vocea trupei AC/DC pe care o cunoaste toata lumea. Nu cred ca era loc de un cantaret melodios in industria rock-ului heavy metal", a adaugat ea.

Recuperarea a fost indelungata si dureroasa, dar a dat rezultate in cele din urma. "S-a integrat perfect in trupa AC/DC. Bon era foarte fericit dupa ce a descoperit aceasta nisa a lui", a spus Irene.

Bon Scott a murit pe 19 februarie 1980, la varsta de 33 de ani, din cauza unei intoxicatii acute cu alcool. Dupa moartea sa, solistul trupei AC/DC a devenit Brian Johnson. Trupa de hard rock AC/DC a fost infiintata la Sydney in 1973 si este formata din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitara solo), Malcolm Young (chitara ritmica), Cliff Williams (bas) si Phil Rudd (baterie).

Intr-o cariera de patru decenii, formatia australiana a lansat numeroase piese de succes precum "Back in Black", "Big Jack", "Thunderstruck", "Black Ice", "You Shook Me All Night Long", "Let There Be Rock", "Highway to Hell" si "For Those About to Rock (We Salute You)". Cele 16 albume de studio ale trupei AC/DC (14 lansate pe plan mondial si doua lansate doar in Australia) s-au vandut in peste 200 de milioane de copii pe plan mondial.

Citeste si:
Timp liber: Ce poti sa faci in week-end
Timp liber: Ce poti sa faci...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.