Romanca Adela Liculescu s-a calificat in semifinala sectiunii Pian a Concursului International "George Enescu".

Etapa a II-a a Concursului International "George Enescu" la sectiunea Pian s-a desfasurat duminica si luni, la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, informeaza MEDIAFAX.

Juriul de specialitate a decis, luni, concurentii calificati pentru semifinala concursului. Juriul sectiunii Pian este format din Jean-Claude Pennetier (presedinte), Rolf-Dieter Arens, Dana Borsan, Philippe Dinkel, Wolfgang Manz, Andrey Pisarev si Alan Weiss, informeaza organizatorii evenimentului.

Semifinala sectiunii Pian a Concursului Enescu 2014 se va desfasura miercuri, iar finala concursului - concertul cu orchestra - se va desfasura sambata, incepand cu ora 19.00, la Ateneul Roman.

Accesul publicul in sala de concert este permis chiar si fara rezervare, la ambele evenimente, in limita locurilor disponibile. Pentru cei care ajung dupa inceperea concertului, accesul se va putea face la prima pauza. De asemenea, 100 de locuri in aer liber sunt disponibile pentru public in fata Ateneului Roman, unde semifinala si finala Concursului Enescu vor fi transmise live. Totodata, transmisii live vor fi pe site-ul www.festivalenescu.ro si pe TVR HD.

Concursul International "George Enescu" este construit ca o prelungire fireasca a Festivalului "George Enescu", cel mai important eveniment cultural international organizat de Romania. La fel cum George Enescu ii sprijinea in timpul vietii pe tinerii muzicieni - in calitate de director onorific al Asociatiei Muzicale Romane, compozitorul roman a facut donatii substantiale pentru a plati bursele acordate muzicienilor, iar, in anul 1912, a sustinut un turneu in Romania, strangand peste o mie de lire sterline pentru a infiinta si acorda un premiu national de compozitie -, Concursul Enescu descopera, sustine si promoveaza tinerele talente din intreaga lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.