Trupa U2 colaboreaza cu inginerii grupului Apple pentru a dezvolta un format muzical revolutionar care va fi capabil sa combata in mod eficient pirateria online.

U2 s-a asociat recent cu acelasi gigant american din domeniul tehnologiei pentru a oferi tuturor clientilor magazinului muzical online iTunes versiunea in format electronic a celui mai recent album al formatiei irlandeze, "Song of Innocence". Bono, solistul trupei, a dezvaluit intr-un interviu faptul trupa sa are o relatie privilegiata cu Apple, iar aceasta colaborare implica si alte proiecte comune.

Intr-un interviu acordat pentru revista Time, Bono a dezvaluit faptul ca grupul U2 intentioneaza sa se implice in lupta contra descarcarilor ilegale de fisiere muzicale de pe internet prin dezvoltarea unui nou format muzical care sa nu poata fi copiat.

Scopul acestui proiect secret este acela de a-i determina pe fani sa cumpere albume intregi, nu piese individuale, asa cum se facea pana in urma cu cativa ani. In acest fel, albumele vor deveni din nou profitabile pentru artisti, mai ales pentru aceia care nu isi permit sa sustina turnee de amploare. "Compozitorii nu sunt persoane care sustin turnee. Regretatul compozitor si textier Cole Porter nu ar fi putut sa vanda tricouri. Cole Porter nu canta pe stadioane", a declarat Bono.

"Proiectul nostru este un format audiovizual interactiv muzical, care nu poate fi piratat si care, totodata, va readuce in atentia publicului copertele albumelor intr-un mod foarte puternic. Poti sa te joci cu versurile si sa ajungi astfel la lucrurile profunde aflate in spatele cantecelor, atunci cand te afli in metrou si ai iPhone-ul cu tine, si poti sa vizualizezi imaginile pe ecrane de mari dimensiuni. Poti sa vezi fotografii intr-un fel in care nu le-ai vazut niciodata", a adaugat rockerul irlandez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.