La implinirea varstei de 80 de ani pe 20 septembrie Sophia Loren va lansa o carte de memorii si va inaugura in Ciudad de Mexico, o expozitie cu fotografii si obiecte care ii apartin.

Diva italiana a inaugurat joi, in Ciudad de Mexico, la muzeul Soumaya al magnatului Carlos Slim, o expozitie consacrata celei de-a 80-a aniversari a sa. "Nu este o celebrare a trecutului, este prologul unei vieti frumoase, care mi-a daruit atat de mult. Am inca nevoie sa lucrez, ma trezesc in fiecare zi cu o gramada de idei", a declarat Sophia Loren, potrivit AFP, la o conferinta de presa in prezenta fiului sau, Carlo Ponti, si a magnatului mexican din domeniul telecomunicatiilor Carlos Slim.

Expozitia, care include obiecte vestimentare, bijuterii, fotografii, trofee si diplome, dar si proiectii ale unor imagini in care vedeta apare alaturi de Marcello Mastroianni, Cary Grant si Marlon Brando, va fi deschisa vizitatorilor din 22 septembrie. Pe de alta parte, Sophia Loren a lansat de curand un volum autobiografic intitulat "Yesterday, Today and Tomorrow - My Life", in care vorbeste despre inceputurile carierei sale, relatia cu producatorul de cinema care a descoperit-o si care i-a devenit sot, dar si cea cu alte personalitati ale cinematografiei mondiale, mai ales din perioada anilor 1960 - 1970.

Pentru a scrie cele 300 de pagini ale volumului autobiografic, actrita simbol a cinematografiei italiene a apelat la ceea ce ea insasi a numit "cufarul cu amintiri", pentru a face publice fotografii vechi, scrisori si biletele din partea unor vedete ca Cary Grant, Frank Sinatra, Audrey Hepburn si Richard Burton, pe langa "sufletul pereche", italianul Marcello Mastroianni, potrivit Reuters. Rezultatul include o multime de povestioare care vor face deliciul publicului, cum ar fi modul in care a reusit sa il faca pe Marlon Brando sa inceteze in a-i mai face avansuri sexuale cu o singura privire serioasa si intensa si faptul ca Cary Grant i-a sugerat ca ar trebui sa se roage pentru a lua decizia corecta in perioada cand cei doi filmau si simteau ca se indragostesc unul de celalalt.

Cartea pare sa fie un fel de enciclopedie a cinematografiei mondiale din ultimii 60 de ani, redand pasaje din viata unei femei simple din sudul Italiei care avea sa devina una dintre vedetele cele mai stralucitoare ale cinema-ului. Titlul volumului, "Yesterday, Today and Tomorrow - My Life", este inspirat de comedia antologica in trei parti, din 1963, regizata de Vittorio De Sica, in care Loren a jucat trei personaje diferite. Capitolul "Tomorrow" (maine, in limba engleza, n.r.) pare sa fie modul vedetei de a spune ca lunga sa cariera nu este incheiata. Cel mai recent film al Sophiei Loren, o adaptare dupa "Vocea umana" de Jean Cocteau, a fost lansat anul acesta. Fiecare eveniment important din viata Sophiei Loren este tratat, in Italia, aproape ca o sarbatoare nationala, intr-un fel un memento trist ca perioada de glorie al carei simbol a fost Loren, la varful carierei sale, s-a incheiat, comenteaza Reuters.

Citeste si:
Fost oficial la Casa Alba: Simona Halep este Audrey Hepburn a...
Fost oficial la Casa Alba:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.