Leonardo DiCaprio a fost numit mesager al pacii pentru Organizatia Natiunilor Unite, iar prin aceasta pozitie el va incerca sa creasca gradul de constientizare privindl schimbariler climatice.

DiCaprio, care este de multi ani un activist implicat in problemele climatice si de mediu, se va adresa reprezentantilor ONU la un summit pe tema schimbarilor climatice, pe 23 septembrie, cu o zi inainte de Adunarea Generala anuala a organizatiei. Multi dintre sefii de stat ai celor 193 de tari membre ale ONU sunt asteptati sa participe la summitul dedicat climei.

"Leonardo DiCaprio nu este doar unul dintre cei mai mari actori ai lumii, ci are si o responsabilitate asumata de mult timp fata de problemele de mediu, inclusiv prin intermediul fundatiei sale", a spus secretarul general al ONU. Vedeta americana a infiintat in 1998 Fundatia Leonardo DiCaprio, a carei misiune este protejarea ultimelor locuri cu adevarat salbatice de pe Terra si construirea unei relatii mai armonioase intre umanitate si lumea naturala in generala, potrivit unei declaratii a Natiunilor Unite. Fundatia lui DiCaprio a contribuit cu bani la programele de protejare a tigrilor din Nepal, elefantilor din salbaticie si a faunei oceanice, inclusiv a rechinilor.

"Simt ca am o obligatie morala sa vorbesc in acest moment cheie din istoria omenirii. Este momentul sa actionam. Modul in care vom aborda problema schimbarilor climatice in urmatorii ani va influenta in mod decisiv soarta umanitatii si a planetei", a spus DiCaprio in aceeasi declaratie emisa de ONU. Actorul a adaugat ca este o onoare pentru el sa accepte pozitia oferita de Natiunile Unite.

Leonardo DiCaprio se alatura altor celebritati, din trecut si din prezent, de la Audrey Hepburn la Angelina Jolie, care au reprezentat diferite organizatii subsidiare Natiunilor Unite. In prezent, sunt numiti 11 alti mesageri pentru pace si un ambasador al bunavointei, potrivit ONU. Printre ceilalti mesageri, care ofera consiliere organizatiei mondiale pe o varietate de teme, se numara actorii Michael Douglas si Charlize Theron si scriitorul Elie Wiesel, supravietuitor al Holocaustului.

Citeste si:
Halloween la Castelul Bran. Oficiali din MAI: „Elon Musk și...
Halloween la Castelul Bran....

Leonardo DiCaprio, in varsta de 39 de ani, este considerat unul dintre cei mai talentati actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat in epoca un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numara "What's Eating Gilbert Grape" (1993), in care a jucat alaturi de Johnny Depp, si "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public dupa ce a jucat in "Romeo si Julieta", in 1996, si, mai ales, in blockbusterul "Titanic", in 1997.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.