Cat Stevens, care s-a convertit la islam si a adoptat numele Yusuf Islam, va lansa in luna noiembrie un album nou si va sustine primul concert din ultimii 35 de ani.
Cat Stevens, care si-a schimbat numele dupa ce a decis sa devina musulman, in 1977, este autorul acestui album cu cantece blues, intitulat "Tell' Em I'm Gone", care va fi lansat pe piata pe 27 octombrie. Cantaretul, mai cunoscut in registrul folk-pop, a scos deja pe piata un single de pe album, care reprezinta o versiune fidela a piesei "Dying to Live", lansata de Edgar Winter in 1971.

Yusuf Islam, in varsta de 65 de ani, spune ca partea rythm & blues din "explorarea (sa) muzicala si spirituala din ultimii 50 de an
i" astepta sa fie "eliberata".

"Factorul puternic si profund pentru mine este mesajul care reiese din cuvinte. Ideea aceasta mi-a venit dintr-odata in minte: lupta pentru libertate! Nu la asta viseaza cei mai multi dintre oameni? Muzica si blues-ul in special au reprezentat pentru multi oameni mijloacele pentru a scapa de destinul lanturilor in care ii tineau cei bogati si puternic
i", a explicat artistul intr-un comunicat emis de casa de discuri Legacy Records.

Datele turneului sunt deja anuntate

Yusuf Islam a anuntat deja datele si orasele pentru sase concerte pe care le va sustine in acest turneu din America de Nord, care va incepe pe 1 decembrie, la Toronto, si se va incheia pe 14 decembrie la Los Angeles. Cat Stevens a cantat cel mai recent in America de Nord in 1976, atunci cand artistul, autorul unor piese celebre precum "Wild World", "Father and Son" si "Peace Train", se afla pe culmile gloriei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.