Andrew V. McLaglen, celebrul regizor britanic, a decedat la varsta de 94 de ani.

Cineastul a colaborat mult cu actorul John Wayne, in filme precum "McLintock!', "The Undefeated", "Chisum", "Seriful Cahill / Cahill US Marshal" si "Flacari si petrol / Hellfighters". Vestea despre acest deces a fost confirmata de compania regretatului actor de filme western, John Wayne Enterprises.

O cariera impresionanta

Cariera lui Andrew McLaglen, nascut in Marea Britanie, s-a intins pe circa patruzeci de ani, din anii 1950 pana la inceputul anilor 1990. McLaglen a fost fiul actorului britanic Victor McLaglen, castigator al unui premiu Oscar, un fost pugilist profesionist care a jucat in filme western alaturi de John Wayne, cum este pelicula "Ultima misiune/ She Wore a Yellow Ribbon", din 1949, regizata de John Ford. Andrew McLaglen s-a nascut la Londra in 1920, dar a crescut la Hollywood, unde tatal sau il lua adesea pe platourile de filmare. A invatat regia de film de la nume precum John Ford, care l-a si angajat ca asistent de regie pentru filmul "Omul linistit/ The Quiet Man".

McLaglen a lucrat mai tarziu cu tatal sau pentru filmul "The Abductors", din 1957, el regizand pelicula in care Victor McLaglen avea un rol principal. A mai lucrat cu actorii Kirk Douglas, pentru "The Way West", Charlton Heston, in filmul "Ultima urmarire/ The Last Hard Men", si Gregory Peck, in filmul "Lupii marilor/ The Sea Wolves: The Last Charge of the Calcutta Light Horse", Pelicula sa din 1978 "The Wild Geese" ii are in distributie pe Richard Burton si Roger Moore, care joaca rolurile unor mercenari din Africa. Andrew Mclaglen a regizat si comedii: "Parada Nebunilor/ Fools' parade", "Balada lui Josie / The Ballad of Josie", cu Doris Day si Peter Graves, "Sahara", cu Brooke Shields, "Something Big", cu Dean Martin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.