Legendarul designer, Roberto Cavalli, a fost dat in judecata de trei artisti care l-au acuzat ca a copiat fragmente din operele lor si le-a transformat in imagini pe care le-a folosit apoi intr-o colectie inspirata din graffiti si street art.

Potrivit acuzatiilor formulate de cei trei artisti stradali americani, legendarul designer a copiat fragmente dintr-o pictura murala din Mission District, un cartier din San Francisco, realizata de trioul Revok, Reyes si Steel, pe care le-a recreat apoi pe posete, rochii si pantofi, in linia sa vestimentara Just Cavalli Graffiti.

Artistii Jason "Revok" Williams, Victor "Reyes" Chapa si Jeffrey "Steel" Rubin au initiat acest proces la Tribunalul Districtual din California, pe 25 august. Avocatii grupului de artisti au solicitat justitiei americane sa emita un ordin judecatoresc prin care sa il someze pe Roberto Cavalli sa opreasca vanzarea articolelor din acea colectie vestimentara. Desi solicitarea a fost depusa in luna iunie, articolele vizate continua sa fie vandute in magazine.

Un purtator de cuvant al creatorului de moda italian spune ca acesta nu a fost deocamdata informat in legatura cu initierea acestui proces si considera ca "declaratiile profund inflamatoare (ale reclamantilor, n.r.) nu au nicio baza si sunt incorecte". Totusi, acelasi purtator de cuvant a adaugat: "Pentru a evita pierderea inutila de timp si de bani printr-un litigiu inutil, intentionam sa comunicam cu avocatii artistilor pentru a discuta despre o solutie mutual adecvata in aceasta chestiune".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.