Trei cantareti celebri au fost dati in judecata pentru ca au incalcat drepturile de autor atunci cand au creat o piesa faimoasa impreuna.

Muzicianul newyorkez Joel McDonald sustine ca Rapperii Jay-Z, Kanye West si cantaretul Frank Ocean au plagiat un cantec de-al sau, lansat in 2009, atunci cand au compus piesa "Made In America", informeaza contactmusic.com, citati de MEDIAFAX.

Joel McDonald solicita despagubiri in valoare de 3 milioane de dolari.

Piesa "Made In America" face parte de pe albumul "Watch the Throne", un material discografic lansat de Kanye West in colaborare cu Jay-Z in anul 2011.

Albumul "Watch the Throne" a debutat pe primul loc in topul Billboard 200 si s-a vandut in 436.000 de copii in prima saptamana dupa lansare. Albumul a generat cronici pozitive din partea criticilor muzicali, care au apreciat calitatea pieselor create de cei doi rapperi. Kanye West si Jay-Z au primit cu aceasta ocazie sapte nominalizari la premiile Grammy. Albumul a devenit "disc de platina", potrivit Recording Industry Association of America (RIAA), dupa ce s-a vandut in Statele Unite in peste 1,5 milioane de copi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.