Neil Young lucreaza la un nou album, intitulat "Storytone", pe care il va lansa in luna noiembrie.

Noul material discografic ar fi al doilea album lansat de Neil Young in 2014, dupa discul "A Letter Home", aparut pe piata in luna aprilie. Artistul nu a anuntat oficial lansarea noului album, dar fanii sai au descoperit pe site-ul compozitorului si aranjorului orchestral german Chris Walden, la sectiunea proiecte recente, informatii despre "viitorul album Neil Young, Storytone (lansare pe 4 noiembrie)".

Detalii despre noul album au aparut si pe platforma de socializare Facebook, unii dintre colaboratorii lui Young publicand fotografii si informatii despre colaborarea recenta a artistului cu Niko Bolas, care a produs multe dintre albumele anterioare semnate de cantaretul de origine canadiana, printre care "Fork in the Road", "Living with War", "Rockin’ in the Free World" si "This Note’s for You".

The Guardian sustine ca numele albumului face referire la pianul RCA Storytone, lansat in 1939 si considerat primul pian electric utilizabil. Neil Young si-a declarat de mai multe ori, la inceputul anului, interesul pentru un album cu melodii inregistrate alaturi de o orchestra. Informatiile despre noul album, care ar fi cel de-al 35-lea disc al artistului, apar in contextul in care Neil Young se afla in plin proces de divort de sotia sa, Pegi, cu care a fost casatorit 36 de ani. Pegi Young, in varsta de 61 de ani, are doi copii cu artistul canadian si este sursa de inspiratie pentru multe dintre cantecele fostului sau sot, printre care se numara "Such A Woman", "Unknown Legend" si "Once An Angel".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.