Kate Bush a revenit pe scena dupa o pauza de 35 de ani si a stabilit un nou record mondial: a devenit prima cantareata din istoria industriei muzicale care este prezenta in topul britanic cu opt albume in acelasi timp.

Doua dintre albumele cantaretei britanice sunt prezente in Top 10 si, in total, opt dintre albumele sale se afla in Top 40 din Marea Britanie. Recent, artista a revenit pe scena cu ocazia primelor ei concerte live, dupa o pauza de 35 de ani.

Singurii artisti care depasesc performanta stabilita de Kate Bush sunt cantaretul Elvis Presley, care a avut 12 albume in Top 40 dupa moartea sa, in 1977, si trupa The Beatles, care a avut 11 albume in Top 40 in anul 2009. Albumul "The Whole Story" al cantaretei Kate Bush se afla pe locul al saselea, iar albumul "Hounds of Love" ocupa pozitia a noua.

Pe locul al 20-lea se afla albumul "50 Words For Snow", pe locul al 24-lea este "The Kick Inside" - materialul de debut al artistei britanice -, locul al 26-lea este ocupat de "The Sensual Word", pe pozitia a 37-a se afla albumul "The Dreaming", urmat pe locul urmator (al 38-lea) de "Never For Ever", iar discul "Lionheard" se afla pe pozitia a 40-a. Peste 80.000 de bilete au fost vandute pentru cele 22 de show-uri pe care Kate Bush le sustine in aceasta perioada in turneul "Before the Dawn", la sala Hammersmith Apollo din Londra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.