Artistul britanic Paul McCartney se afla printre personalitatile care sunt impotriva proclamarii independentei Scotiei.
Organizatorii campaniei "Let's Stay Together" ("Sa ramanem impreuna"), aflata la originea textului, au precizat faptul ca renumitul artist britanic a semnat scrisoarea in timp ce se afla in Liverpool, informeaza AFP.

Scrisoarea a fost publicata pentru prima data pe 7 august in presa britanica, semnata de peste 200 de personalitati, inclusiv rockerul Mick Jagger, astrofizicianul Stephen Hawking si staruri de la Hollywood precum Helena Bonham-Carter, Patrick Stewart si Michael Douglas. De atunci, peste 50.000 de personalitati au semnat documentul, afirma initiatorii proiectului.

"In mod evident, decizia va apartine in totalitate. Dar ea va avea un impact enorm asupra noastra, a tuturor, din Regatul Unit. Noi vrem sa va spunem cat de mult apreciem legaturile de cetatenie pe care le impartasim si sa ne exprimam speranta ca veti vota pentru a le reinnoi. Ceea ce ne uneste este mult mai puternic decat ceea ce ne desparte. Sa ramanem impreuna!", afirma textul acestei scrisori.

Documentul se adreseaza in mod direct celor 4,2 milioane de rezidenti scotieni care au fost chemati sa se pronunte prin vot pe 18 septembrie la referendumul ce vizeaza independenta Scotiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.