La varsta de 82 de ani, actrita americana Ellen Burstyn debuteaza ca regizor cu film inspirat dintr-o serie de evenimente reale care au avut loc in viata managerului si producatorului Danny Sherman.

Ellen Burstyn, vedeta filmului horror "Exorcistul/ The Exorcist" (1973), va regiza si va interpreta rolul principal feminin din acest film, care se va intitula "Bathing Flo". Actrita americana a dezvaluit pentru site-ul Deadline.com faptul ca isi dorea de foarte multa vreme sa regizeze un film, insa a fost mereu descurajata in acest demers in anii 1970, deoarece, in acea epoca, regia de film reprezenta un domeniu rezervat exclusiv barbatilor.

"Atunci cand AFI (American Film Institute) a initiat un workshop de regie pentru femei, am fost prima care m-am inscris. Atunci am facut un scurt film, foarte simpatic si mi-am spus ca ar trebui sa devin regizor, dar eram foarte ocupata cu actoria si, de fiecare data cand aduceam vorba despre acest lucru, intelegeam imediat ca era un domeniu in care femeile erau descurajate", a declarat Ellen Burstyn.

"Acum este mult mai usor si, atunci cand mi-a fost trimis scenariul filmului «Bathing Flo» cu propunerea sa joc in acest proiect, mi-am imaginat o serie de scene pe care le-am iubit imediat. Iar lor, producatorilor, le-a placut ceea ce mi-am imaginat eu si, asadar, m-am gandit sa regizez eu acest film. In anii '70, nimeni nu auzise de ideea ca o femeie sa regizeze un film", a adaugat actrita americana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.